ciocănitoare.jpg
Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ne informează că sezonul rece este tocmai potrivit pentru a observa speciile de ciocănitori din țara noastră. Astfel, până în luna martie, probabilitatea că vom auzi aceste păsări în jurul nostru este foarte mare.

Mai jos vedeți ce tipuri de ciocănitori putem întâlni pe teritoriul Moldovei.

# Ciocănitoarea pestriță mare – o specie obișnuită în parcuri și păduri.
# Ciocănitoarea pestriță mică – cea mai mică specie de ciocănitoare din Republica Moldova (lungimea corpului = 15 cm).
# Ciocănitoare neagră – cea mai mare specie de ciocănitoare din Republica Moldova (lungimea corpului = 40 cm).
# Ciocănitoarea de grădini – o specie obișnuită în spațiile verzi din localități, precum grădini, pâlcuri de copaci, parcuri.
# Ciocănitoare de stejar – are afinitate față de pădurile formate din diverse specii de stejar, dar e prezentă și în păduri de luncă formate din plop, salcie, frasin.
# Ciocănitoare cu spate alb – este o specie foarte rară în Republica Moldova, fiind dependentă de păduri mature, bătrâne, cu mulți arbori morți.
# Ghionoaie sură – e o specie obișnuită pentru parcurile din localități și păduri, preferând terenurile unde găsește mușuroaie de furnici pentru hrană.
# Ghionoaie verde – preferă pădurile care au terenuri deschise în apropiere, unde găsește mușuroaie de furnici pentru hrană.
# Capîntortură – singura specie de ciocănitoare de la noi care migrează în Africa subsahariană. Numele se referă la abilitatea de a-și răsuci capul atunci când este defensivă.

Facebook/Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii

 

Sursă foto: depositphotos.com

Preluat de la: diez.md