jfGvse2w0xFrq2FfQ2bnSm36MxNVHgAEwDouh0uO.jpg

Suntem în a doua lună de vară, deci mai ai încă 60 de zile de vacanță, fără școală și teme. Pentru a nu te plictisi în această perioadă, venim și săptămâna curentă cu câteva recomandări de evenimente cu care să îți umpli agenda zilnică.

Asociația Tinerilor Diplomați organizează un city quest pentru persoanele care își doresc să descopere istoria orașului Chișinău într-un mod inedit. Evenimentul are loc astăzi, 1 iulie, cu începere de la ora 15.00.

City quest-ul va începe la sediul Asociației Tinerilor Diplomați, situat pe strada Albișoara, numprul 42/1 din Chișinău. Pentru a te înscrie, trebuie să completezi acest formular.

Participarea este gratuită, iar mai multe detalii poți citi aici.

Din 2 iulie, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală organizează școala de vară „Tezaur moștenit de la bunica”. În cadrul acestui program, vor fi confecționate păpuși tradiționale. Pe lângă păpușă, participanții vor avea posibilitatea să realizeze toate piesele vestimentare pentru aceasta. Vor croi și vor broda cămașa cu altiță, îi vor țese catrința și o vor încălța cu opinci.

Costul cursului este de 300 lei, preț în care sunt incluse și materialele de lucru. Durata acestuia este este de cinci săptămâni, câte două zile pe săptămână.

Înscrierea se face la numărul de telefon , iar mai multe detalii citește aici.

Dacă ești pasionat(ă) de lectură, să știi că în data de 4 iulie, de la ora 18.00, la Cărturești la Muzeu (strada 31 August 1989, numărul 121A) va avea loc o discuție literară cu autorul Marius Balo despre volumul său, „Păturica roz”.

Cartea spune povestea unui profesor român, care este arestat în China. Are 33 de ani și nu înțelege pentru ce e arestat. Aceasta este premisa romanului semnat de Marius Balo, scriere autobiografică, o mărturie despre libertate, dragoste și speranță, într-un univers kafkian.

Din luna iulie, Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile și organizează excursii ghidate pentru cei care își doresc să viziteze clădirea executivului. Excursiile vor avea loc în fiecare zi de joi, în intervalul orar 9.0-16.00 la Guvernul Republicii Moldova, situat în Piața Marii Adunări Naționale.

În cadrul turului, vei avea acces la sala de ședințe și la centrul media. De asemenea, vei avea ocazia să vezi și cadourile protocolare expuse la muzeul executivului.

Mai multe detalii citește în acest material.

Și în această vară se desfășoară Seri de Cronograf. În fiecare sâmbătă, în Amfiteatrul Parcului Public „Alunelul”, sunt proiectate filme autohtone, dar și internaționale.

Filmele încep la ora 21.00, iar intrarea este gratuită. Programul proiecțiilor poate fi urmărit aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md