shutterstock_1704679447-scaled-1.jpg

Vara este anotimpul care ne face să apreciem din plin răcorile oferite de frigider. Cu toate acestea, modul în care gestionăm temperatura în frigider poate avea un impact semnificativ atât asupra duratei de viață a alimentelor, cât și asupra eficienței aparatului.

Frigiderul trebuie să aibă la interior o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. În general, temperatura din frigider pe timp de vară este cu un grad sau două mai scăzută decât pe timp de iarnă.

Verificarea temperaturii interioare se face destul de simplu. Ai nevoie de un termometru pe care să îl pui într-un pahar cu apă și să îl lași în frigider. După trei ore, verifică termometrul și vei știi ce temperatură ai în frigider, în cazul în care echipamentul tău este unul mai vechi.

În general, rotițele de setare a temperaturii în frigider fie sunt notate de la 1 la 5, fie de la 1 la 10. Majoritatea producătorilor recomandă rotirea butonului cam 60%. Adică, undeva în jurul valorii de 3 dacă gradația este până la 5. Și la valoarea de 6 dacă gradația este până la 10.

Citește și: Care este temperatura ideală pentru frigider și congelator? Ce greșeli fac mulți români

Pentru a reduce consumul de energie electrică în timpul verii, poți urma câteva sfaturi simple:

CONCLUZIE:

Acum că știi cât de important este să ții rotița termostatului la un nivel potrivit, vei putea să te bucuri de mâncarea răcoroasă și să îți protejezi frigiderul de eventualele defecțiuni. Urmează aceste sfaturi practice și vei fi mereu pregătit pentru sezonul cald!

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro