0-115-e1719561658534.jpg

În centrul Moldovei s-a deschis un nou complex de hipism și agroturism, cu denumirea „Kazak Club”. Situat la șapte kilometri distanță de vinăria Cricova și la 11 kilometri de lacul Ghidighici, complexul promite vizitatorilor o experiență relaxantă și unică.

Victor Cazacu, proprietarul pensiunii, spune că acest proiect a început din pasiunea sa pentru cai, care ulterior s-a materializat într-un complex modern cu o gamă largă de servicii. „Proiectul nostru a început în 2020, din pasiunea mea pentru cai, și astfel am decis să înființez un club dedicat hipismului.”

Pensiunea dispune de două restaurante, un hotel cu 21 de camere, o sală de conferințe dotată cu ecran și proiector, un conac și un hipodrom cu opt cai de rasă. Majoritatea camerelor au priveliște către terenul pentru hipism. Totodată, câteva camere vor fi amenajate într-un stil combinat de tradițional și modern.

Prețul unei nopți variază de la 850 de lei pentru o cameră, cu mic-dejun inclus, până la 3 000 de lei pentru un apartament cu două camere, cu micul-dejun inclus.

Vizitatorii pensiunii au posibilitatea de a se plimba pe cai sau chiar să ia lecții de hipism. Prețul unei lecții depinde de durată. Astfel, pentru o lecție de inițiere, cu durata de 10 minute, vizitatorii trebuie să plătească 50 de lei. Prețul unei lecții mai lungi, cu durata de două-trei ore, variază între 700 și 800 de lei.

Adițional, proprietarii planifică o gamă largă de activități recreative, cum ar fi: plimbările cu trăsura, trasee ghidate pentru ciclism și drumeții, pescuitul și plimbări cu caiacul pe iazul din apropiere.

Totodată, proprietarii își propun să dezvolte și o componentă gastronomică, sub forma unei livezi de prune. Vizitatorii vor putea să cumpere prune proaspete, uscate, diverse deserturi și băuturi pe bază de prună, dar și să practice culesul sezonier de prune.

Proiectul este sprijinit de USAID și are scopul de a transforma zonele rurale în motoare de creștere economică.

Autoare: Vlada Antocica

Preluat de la: diez.md