studenti-1.jpg

Odihna activă poate fi întotdeauna binevenită, mai ales în cazul tinerilor care tind să-și consolideze cunoștințele într-un domeniu sau altul. În acest material am selectat câteva oportunități pentru studenți, la care te poți înregistra pe parcursul lunii iulie. De exemplu, ai posibilitatea să participi la mai multe tabere de vară sau poți merge în Polonia sau în Japonia pentru o vizită de studiu. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare și să-ți creezi amintiri memorabile alături de tinerii din întreaga lume.

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” invită tinerii să-și dezvolte abilitățile de leadership și să devină un motor al schimbărilor. În cadrul acestui proiect vei învăța:
# de ce și cum integrarea europeană poate transforma localitatea și țara ta;
# cum să colaborezi eficient cu autoritățile locale și naționale;
# tehnici pentru identificarea, abordarea problemelor locale ale tinerilor și identificarea soluțiilor;
# abilități esențiale de leadership;
# metode de promovare a schimbării în comunitate.

Criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare le găsești în acest material.

Termen-limită – 5 iulie.

Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale este un eveniment anual care își propune să crească interesul tinerilor pentru activitățile intelectuale prin diverse jocuri, competiții și ateliere pregătite de echipa organizatorică. Participarea la tabără permite tinerilor să învețe și să concureze atât individual, cât și în echipe. Jocurile sunt concepute să stimuleze intuiția, logica și abilitatea de a colabora în diverse situații.

În acest material găsești condițiile de participare, detalii despre program, data și locul în care va avea loc tabăra și taxa de participare.

Termen-limită – 7 iulie.

Oportunitatea este destinată exclusiv tinerilor din orașul Cahul și are drept scop educarea participanților în privința importanței protejării mediului înconjurător, cu accent pe protecția și asigurarea calității resurselor de apă în comunitatea din care fac parte.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate, detalii despre data și locul în care se va desfășura tabăra și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 7 iulie.

Oportunitatea este destinată studenților care învață la jurnalism și tinerilor jurnaliști. Proiectul își propune să introducă participanții în acțiunile pe care le întreprinde UE în Republica Moldova. Programul urmează să se desfășoare în perioada 5-11 octombrie în orașul Bruxelles din Belgia.

Despre criteriile de eligibilitate și procesul de înregistrare poți citi aici.

Termen-limită – 8 iulie, ora 17.00.

Fundațiile Leaders of Change și Borussia anunță despre deschiderea înscrierilor pentru programul de vizite de studiu în Polonia. Study Tours to Poland își propune să promoveze conexiunile interculturale, oferind oamenilor din medii diverse posibilitatea să se întâlnească, să împărtășească experiențe și să construiască relații. Participanții vor avea ocazia să cunoască poveștile de succes și provocările împărtășite de persoanele și instituțiile din Polonia.

În acest articol găsești informații despre:
# criteriile de eligibilitate;
# durata călătoriei;
# viză și cheltuieli;
# procesul de înregistrare.

Termen-limită – 9 iulie, ora 23.59.

Ambasada Japoniei în Republica Moldova anunță despre deschiderea înregistrărilor pentru programul de schimb MIRAI. Oportunitatea este destinată studenților, tinerilor angajați și are drept scop familiarizarea participanților cu politica Japoniei. De asemenea, MIRAI își propune să implice participanții în inițiative de schimb academic.

Vezi aici secțiunile programului la care poți aplica și actele necesare pentru înscriere.

Termen-limită – 10 iulie.

În calitate de voluntar(ă) ai oportunitatea să îți petreci timpul liber și să te dezvolți personal alături de alți tineri. Dacă ești dornic(ă) să te implici și să-ți faci prieteni noi, organizatorii te invită să te alături echipei. Îți poți aduce aportul în cele două servicii ale centrului:
# Serviciul Dezvoltare Personală și Animarea Timpului Liber al Tinerilor;
# Serviciul Voluntariat și Informarea Tinerilor.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 15 iulie.

Echipa #diez își mărește în acest an comunitatea. Unul dintre scopurile noastre e să creăm o echipă de ambasadori împreună cu care vom colabora pe parcursul unui an de zile, așa încât să ajungem cu informații utile la cât mai mulți tineri din întreaga țară.

În acest articol îți spunem pentru cine este potrivită oportunitatea și ce vei face în calitate de ambasador/ambasadoare #diez.

Termen-limită – 30 iulie.

Programul este oferit de către Universitatea Pontificală Catolică din Paraná. Cursurile sunt gratuite, se vor desfășura exclusiv online și au o durată de un semestru. Oportunitatea este destinată studenților care învață la Universitatea de Stat din Moldova.

Orarul lecțiilor și formularul de înregistrare le poți accesa aici.

Termen-limită – 31 iulie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md