shutterstock_2419929249-scaled.jpg

George „Nick” Nichopoulos, prietenul și medicul lui Elvis Presley, a decis să pună stiloul pe hârtie ca să-și dezvăluie pentru prima dată convingerea că regele Rock and Roll-ului a fost ucis de fapt de o afecțiune cronică netratată la timp.

„După ce a murit, nu eram siguri care a fost cauza exactă a morții, astfel că am continuat să facem cercetări. Ne-am dorit să aflăm povestea adevărată și totul a început să capete sens pe măsură ce înaintam cu cercetările”, a declarat Dr. Memphis, un apropiat al Dr. George „Nick” Nichopoulos.

Colonul lui Presley măsura 12 până la 15 centimetri în diametru (lățimea normală este de 5 până la 7 centimetri) și în loc de lungimea firească de 1.2 până la 1.5 metri, colonul său măsura aproximativ 2.7 metri în lungime.

„Constipația l-a deranjat destul de mult. Elvis spera că va trece de la sine și nu avea de gând să facă prea mare vâlvă pe acest subiect […] se gândea în același timp să nu se facă de rușine„, a afirmat Nichopoulos. „În anii ’60 și ’70, constipația nu era un subiect de discuție. Nu prea auzeai de oameni care se plâng că au astfel de probleme. Era ceva considerat rușinos.”, a declarat la vremea aceea Dr. Nick.

Conform specialiștilor, când se adună cantități mari de toxine și deșeuri la nivel intestinal, acestea dereglează întregul metabolism, provoacă luarea în greutate și pot chiar determina declanșarea unui număr mare de afecțiuni cronice deosebit de grave, lucru care s-a întâmplat și în cazul marelui artist.

„De obicei, materiile fecale rezultate din alimentație sunt eliminate din corp în aproximativ 2 – 3 zile. La autopsie am găsit materii fecale vechi de 4 sau 5 luni, blocate în colon datorită motilității slabe a intestinului”, a explicat Dr. Nick.

Artistul avea multe dependențe. Unele dintre mesele interesante și bogate în calorii pe care le consuma de-a lungul anilor includeau Fool’s Gold Loaf, preparat care era „făcut dintr-un o borcan de dulceață de afine, un borcan de unt de arahide și un întreg kilogram de bacon”, și sandvișurile cu unt de arahide și banane. Acest sandwich ar fi fost făcut cu un întreg baton de unt topit.

Doctorul dezvăluie că aspectul umflat al lui Elvis s-a datorat constipației sale severe.

„Se întâmpla uneori să aibă accidente jenante în timpul concertului. Era nevoit să părăsească scena pentru a-și schimba hainele, tocmai din cauza modului în care încercam să-i tratăm constipatia”, a spus Nichopoulos. Așadar, dacă ar fi făcut colostomia atunci, probabil azi încă mai era în viață”, a mai precizat Dr. Nick cu privire la artist.

Alimente precum ciocolata cu un conținut crescut de zahăr, dulciuri ultra-procesate, grăsimi hidrogenate, fasole, varză, conopidă, broccoli, lapte, băuturi carbogazoase, produse bogate în gluten (pâine, produse de panificație), pot duce la apariția și agravarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

Cântărețul era și un consumator de opiacee. Se știe că folosea „antihistaminice, tranchilizante precum Valium, barbiturice, Quaalude, pastile pentru somn, hormoni și laxative, pentru constipație”. În momentul morții lui Presley doi patologi „au găsit dovezi de constipație severă și cronică, diabet și glaucom”.

Conform unei cărți scrise despre artist, „s-a stabilit în instanță că în cele șapte luni și jumătate care au precedat moartea lui Elvis, de la 1 ianuarie 1977 până la 16 august 1977, Dr. Nick i-a prescris cel puțin 8.805 pastile, tablete, flacoane și injectabile. Medicamentele includeau stimulente, sedative și puternice analgezice precum Dilaudid, Quaalude, Percodan, Demerol și clorhidrat de cocaină în cantități mai potrivite pentru cei aflați în stadii terminale ale cancerului”.

Citește și: Michael Jackson avea datorii de peste 500 de milioane de dolari la momentul decesului său. Avocaţii ar fi reuşit să şteargă acele datorii

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro