lucru-acasa.jpg

O zi petrecută în casă înseamnă risc mai mare de a răci sau de a te confrunta cu insomnia, scrie TIME. Dacă obişnuieşti să lucrezi de acasă sau preferi să îţi petreci concediul în liniştea propriului cămin, e foarte posibil să prezinţi o deficienţă de vitamina D, numită şi „vitamina soarelui”.

Razele soarelui ajută organismul să sintetizeze vitamina D, care ajută la întărirea sistemului imunitar, previne inflamaţiile din corp şi reglează ritmul circadian, cel responsabil cu inducerea somnului, dar şi cu reglarea apetitului şi a nivelului de energie.

Studii recente arată că expunerea pe termen lung la lumina artificială poate da peste cap toate aceste funcţii ale organismului, tocmai pentru că nu îi asigurăm corpului necesarul de vitamina D.

Timpul petrecut în natură, în aer liber, este extrem de benefic atât pentru sănătatea noastră fizică, cât şi pentru cea psihică. Specialiştii spun că expunerea la soare alungă depresia şi anxietatea, conferă energie şi o stare generală de bine.

De asemenea, o cercetare realizată de experţii de la Universitatea Glasgow arată că persoanele care se plimbă, aleargă ori merg cu bicicleta în aer liber au un risc mult mai mic de a suferi de tulburări mintale, în comparaţie cu cele care preferă să facă mişcare la sala de sport sau acasă.

 

Preluat de la: Csid.ro