Cover-Startup-trackers-01-1.jpg
Vrei să-i inspiri pe tinerii din Moldova să devină antreprenori sau antreprenoare? Să-i încurajezi să gândească progresiv? Să îi ajuți să descopere mai ușor drumul de la idee la afacere? Ești așteptat la „Start-up Tracker Academy” – un program unic de formare care contribuie la dezvoltarea abilităților necesare viitorilor mentori pentru start-up-urile locale.

Antreprenori, fondatori de start-up-uri, manageri, coordonatori de proiecte, consultanți în afaceri și alți entuziaști sunt invitați să-și depună dosarele și să participe la training, pentru a obține cunoștințe în domeniul managementului de proiecte și produse,  instrumente și metodologii, abilități de „coaching”, ca să devină profesioniști în domeniul mentoratului. Numiți și „start-up trackers”, cei înrolați în program vor fi certificați cu acte în regulă pentru a asista și consilia orice start-up din țară. Ei se pot implica în coordonarea unui start-up aflat la orice etapă și pot impulsiona dezvoltarea acestuia prin îndrumarea echipei către realizarea obiectivelor principale. Actualmente, tot mai multe programe de accelerare se bazează pe implicarea unor asemenea specialiști.

Motivele pentru ca doritorii să obțină o astfel de calificare sunt lesne de înțeles: venituri semnificative și stabile, oportunități nelimitate pentru dezvoltare profesională, dar și satisfacția personală de a ajuta pe cineva să ia o decizie pentru viitor.

Vrei să devii mentor sau mentoră „Start-up Traker Academy”?

Înregistrează-te și asigură-ți un loc în programul „Start-up Tracker Academy”, completând acest formular. Pentru participare la cursurile de formare vor fi admise 20 de persoane. Cursurile de formare se vor desfășura în perioada 13 decembrie – 16 decembrie, între orele 16:00 – 21:30. Absolvenții programului vor beneficia de certificate.

<!–

–> <!–

–>

Procesul de înscriere cuprinde trei etape:
# evaluarea candidaților (CV-ul, scrisoarea de intenție etc.) – 3 decembrie;
# interviul cu candidații selectați – 6-8 decembrie;
# semnarea acordului pentru activitățile „pro-bono” (beneficiarii își vor lua angajamentul să presteze acțiuni pro-bono pentru dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri, ca urmare a participării la acest training gratuit) – 10 decembrie.

Ediția curentă a „Start-up Trackers Academy” este desfășurată în cadrul „EU4Moldova: Start-up City Cahul”, proiect implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. Proiectul sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei. Totodată, oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie „EU4Innovation Centre”, iar un grup numeros de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și în alte zone de dezvoltare din regiunea de sud a țării.

Preluat de la: diez.md