cold-war.filmstill.0.jpg

Proiecțiile de film european #CineMai continuă vineri, 10 mai, cu filmul „Războiul rece”, câștigător al premiului pentru cea mai bună regie la festivalul de film de la Cannes in 2018 și nominalizat la premiile Oscar, în categoria „Cel mai bun film internațional” în 2019.

Proiecția cinematografică povestește istoria de dragoste dintre doi oameni destinele cărora au fost devastate de conflictele din Europa postbelică. Un film alb-negru care combină armonios tradițiile cinematografice și muzica din anii 50 ai secolului trecut.

În contextul acestui eveniment, producătoarea TV Ana Danilescu a povestit despre paralele dintre istoria din acest film și experiențele personale în al doilea episod al discuțiilor #CineMai printre reprezentanții industriilor creative.

CineMai a început pe 3 mai cu o proiecție sold out a filmului „Portretul unei femei în flăcări”. În cadrul evenimentului vor mai fi proiectate încă trei filme europene:
# Cumpărător Personal (Personal Shopper), pe 17 mai;
# Cea mai rea fată din lume (The Worst Person in the World), pe 24 mai;
# Cum să faci sex (How to Have Sex), pe 31 mai.

Biletele pot fi achiziționate de pe cineplex.md sau de la casa de bilete a Cineplex Loteanu. Costul biletelor la toate proiecțiile este de 70 de lei.

Proiectul este organizat de Legur Films și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Toate filmele vor fi proiectate în limba originală, cu subtitrări în română, la Cineplex Loteanu din Chișinău, aflat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 103.

Preluat de la: diez.md