piersic-1.jpg

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, este în prezent stabil și se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. El a fost transferat cu un avion SMURD de la Institutul Inimii de la Cluj-Napoca. Când a ajuns acolo, actorul se confrunta cu septicemie! Iată declarațiile medicilor. 

În urmă cu mai bine de o săptămână, Florin Piersic a ajuns pe mâinile medicilor din Cluj! Actorul de 88 de ani a fost operat a doua oară de Paște, după ce prima dată a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, la Spitalul Militar din Cluj. Maestrul a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol.

Abia acum s-a aflat ce avea, de fapt, actorul, după ce a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Medicul Horia Roşianu a precizat că actorul avea septicemie, așa că specialiștii i-au îndepărtat proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, pentru că erau afectate de infecție.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu, miercuri, într-o conferinţă de presă, notează cotidianul.ro. 

Citește și: Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală. Actorul a suferit o altă intervenție chirurgicală în prima zi de Paște

În prezent, Florin Piersic se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și urmează un tratament cu antibiotice. Este conștient și se deplasează.

„Florin Piersic a ajuns la noi aseară, la ora 22.30 cu o ambulanță. Noi nu avem heliport. Înțeleg că elicopterul care l-a adus la București oricum se întorcea din Ungaria în România. Nu au făcut decât o oprire la Cluj să ia pacientul”, a declarat doctorul Cătălin Apostolescu, managerul spitalului de boli infecțioase Matei Balș, scrie Adevărul. 

„În momentul de față, Florin Piersic este evaluat multidisciplinar pentru toate patologiile pe care le are, ținând cont de vârsta dumnealui. Din echipa de medici fac parte medici cardiologici, infecționiști, ortopezi etc. A fost internat la Balș pentru că are o infecție. Este un om bolnav, însă starea lui este una stabilă. Merge, mănâncă, vorbește. În momentul acesta, când vorbim acum, viață lui nu este în pericol. I se face un tratament iar acest lucru presupune, printre altele, și administrarea intravenoasă a medicamentelor. Adică prin perfuzii. Ia multe medicamente”, a mai precizat acesta.

Sursa foto: facebook Florin Piersic

Preluat de la: csid.ro