curatare-cuptor-cu-microunde-scaled.jpg

Curățarea cuptorului cu microunde este o sarcină descurajatoare, implicând de obicei substanțe chimice dure, câțiva bureți ruinați și o muncă de care nu ești niciodată mulțumit. 

Și pentru că petele și resturile de mâncare sunt ascunse frumos în spatele ușii închise a cuptorului cu microunde, este atât de ușor să amâni curățarea, lăsând și mai mult timp pentru ca murdăria să se întărească și mai multe scuze pentru a o amâna. 

Iată cum poți rupe acest cerc vicios: sari peste spray-ul de curățare și ia câteva lămâi proaspete data viitoare când ești la magazin.

Această metodă nu este nouă, dar este cu siguranță utilă și atât de incredibil de simplă. Iată de ce vei avea nevoie:

Începe prin a turna jumătate de cană de apă într-un bol. Apoi taie lămâia pe jumătate, stoarce sucul în bol și adaugă și ambele jumătăți. După ce ai făcut asta, pune bolul în cuptorul cu microunde și setează timpul pentru 3 minute sau până când apa dă în clocot. Lasă bolul în cuptorul cu microunde încă 5 minute după ce a terminat de dat în clocot, permițând acidității lămâii și aburului de la apa să slăbească și să dizolve petele de mâncare greu de curățat.

Când au trecut cele 5 minute, scoate bolul din cuptorul cu microunde și pune-l undeva în apropiere. La acest punct, lămâia a făcut cea mai mare parte din treabă; trebuie doar să o ștergi cu o lavetă.

Ia-ți laveta și începe să ștergi cuptorul cu microunde – de la platoul rotativ, pe care ar trebui să-l poți scoate și să-l ștergi separat. Apoi lucrează spre interior, de la tavan și laterale către partea de jos, terminând cu ușa. Dacă observi câteva pete încăpățânate rămase, înmoaie laveta în apa cu lămâie, apoi freacă până când sunt îndepărtate.

Rezultatul? Un cuptor cu microunde impecabil care acum are un miros delicios de citrice.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Închisă sau deschisă: Cum lăsați ușa cuptorului cu microunde, după ce ați gătit?! Greșeala pe care mulți români o fac

Preluat de la: csid.ro