fr6_700.jpg
Vineri, un incendiu puternic a izbucnit în centrul comercial Mega Himki din Moscova. După cum a raportat TASS (Agenția informațională a Rusiei) cu referire la serviciile de urgență, flăcările au cuprins toată zona centrului, iar zona de incendiu a fost de aproximativ 18 000 de metri pătrați. Incendiului i s-a atribuit a patra categorie de complexitate, una dintre cele mai înalte.

Un reprezentant al Ministerului Situațiilor de Urgență a declarat pentru Interfax că acoperișul hipermarketului OBI a luat foc. Serviciile de urgență au declarat că la OBI a avut loc o explozie, după care structurile au început să se prăbușească, scrie BBC.

Ministerul Situațiilor de Urgență intenționează să atragă aviația pentru stingerea incendiului. Pompierii din Moscova și din alte districte din regiunea Moscova au venit în ajutor.

Cel puțin o persoană ar fi murit, aceasta fiind angajată a centrului comercial.

Oficialii serviciilor de urgență au declarat pentru Interfax că printre versiunile luate în considerare se numără incendierea. „Se iau în considerare diverse versiuni, inclusiv cele tehnice – un scurtcircuit în rețeaua electrică. Sunt luate în considerare și acțiuni deliberate, adică incendierea”, a declarat sursa citată de agenție.


TACC/Maxim Grigoriev

TACC/Maxim Grigoriev

Corespondenții TASS raportează următoarele cuvinte ale unui reprezentant [numele căruia nu este specificat] al serviciilor de urgență: „Versiunea principală a incendiului este un scurtcircuit. Incendiul a izbucnit în magazinul OBI. O explozie a devenit cauza unei extinderi mari a incendiului”.

Versiunea incendiului nu este confirmată, principalele versiuni ale cauzelor incendiului sunt defecțiunile echipamentelor și încălcările în timpul lucrului, au declarat serviciile de urgență pentru RIA Novosti.

Daunele cauzate de un incendiu în OBI din centrul comercial Mega Himki se pot ridica la 20-30 de miliarde de ruble.

Preluat de la: diez.md