laptop-4.jpg
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenția pentru Guvernare Electronică anunță despre lansarea în regim de pilotare a primului portal național de programări pentru servicii consulare prestate în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotarele țării.

Portalul programari.gov.md oferă posibilitate cetățenilor din diasporă să se programeze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru orice serviciu disponibil. La prima etapă, în regim de pilotare, serviciul de programare va fi valabil pentru 13 locații, urmând a fi extins gradual pentru întreaga rețea consulară a țării noastre.

Serviciul este absolut gratuit, personalizat și disponibil 24 de ore. Acesta poate fi efectuat cu cel puțin o zi înainte de data adresării la misiunea diplomatică sau oficiul consular.

Pentru a realiza o programare, solicitantul va introduce câteva date de identificare, cum ar fi numele, prenumele, IDNP-ul, adresa de domiciliu, telefonul de contact, adresa de e-mail, va selecta tipul serviciului, data și ora programării.

Rezultatul va fi transmis la adresa de e-mail a solicitantului pentru confirmare. Sistemul oferă posibilitatea programării membrilor de familie prin adăugare suplimentară a beneficiarilor.


mfa.gov.md

Pentru comoditatea cetățenilor și testarea portalului, MAEIE încurajează programările prealabile ca pe un instrument util pentru buna organizare a fluxului de persoane. Comentarii privind îmbunătățirea platformei pot fi expediate în formularul specializat disponibil pe site.

Portalul pentru programări consulare a fost creat cu suportul Agenției de Guvernare Electronică.

Serviciul de programări online este disponibil  începând cu luna decembrie la ambasadele țării noastre în Ungaria, China, Azerbaidjan, Reprezentanța permanentă pe lângă Oficiul ONU la Geneva, Confederația Elvețiană, Turcia, Lituania, Austria, Letonia, Estonia, Suedia, Polonia, Bulgaria și Consulatul de la Istanbul.

Preluat de la: diez.md