voluntari.jpg

Organizațiile și grupurile de inițiativă din raioanele Bălți, Drochia, Edineț, Fălești, Cahul, Cantemir și Leova sunt invitate să participe la un program lansat de cei de la voluntar.md. Astfel, în perioada iunie – septembrie 2024, participanții și participantele vor propune și implementa activități de voluntariat care să contribuie la soluționarea unei probleme din localitate.

Persoanele și organizațiile selectate vor beneficia de instruiri, mentorat și ghidare pentru a identifica problema, a planifica activitatea de voluntariat, a implica comunitatea, a organiza voluntari și propune soluții pe termen lung pentru rezolvarea problemei.

Instruirile vor avea loc atât online, cât și fizic în localitate. Pentru realizarea activității de voluntariat, șase participanți vor beneficia de suport financiar în valoare de 6 000 lei.

În luna septembrie, participanții vor participa la un forum în cadrul căruia își vor împărtăși experiențele, vor discuta idei de promovare a voluntariatului și implicare a comunității în soluționarea problemelor locale. Prima întâlnire cu participanții și participantele preselectate va avea loc online pe data de 23 mai 2024.

Pentru a participa în program, persoanele și organizațiile interesate trebuie să completeze acest formular până pe data de 12 mai 2024.

Preluat de la: diez.md