background-scrisoare-catre-mosul.jpg

A început numarătoarea inversă până la feeria sărbătorilor de Crăciun. Este momentul să scrii o scrisoare draguță împreună cu micuțul tău pe care s-o expediaţi Moşului. Scrierea răvaşului este o tradiţie frumoasă care-i fascinează pe cei mici, şi este bine să faci din acest eveniment unul special.

Pe lângă faptul că scrierea răvaşului este momentul pe care copiii îl aşteapată cu multă nerăbdare, cu puţină creativitate şi ingeniozitate, poţi transforma acest proces într-unul distractiv şi chiar educativ. Crearea scrisorii destinate Moșului este şi o ocazie pentru tine ca părinte să cunoşti ce cadouri își dorește micuţul tău.

Compunerea scrisorii necesită timp, de aceea înarmează-te cu multă răbdare şi fii alături de micuţul tău în aceste momente memorabile.

În momentul în care împreună începeţi procesul de ticluire a scrisorii, este bine să-i laşi libertatea de a scrie orice îşi doreşte să obţină în acest an de la Moşul.

În primul rând, pentru a crea o scrisore cu adevărat specială, poţi recurge la unul dintre modelele prezente pe internet (te poți inspira de pe Pinterest sau chiar de pe site-uri de fotografii cum ar fi unsplash.com). O poţi imprima folosind o imprimantă color şi vei avea astfel un răvaş drăguţ pe placul copilului tău, dar şi al Moşului. Pentru un succes garantat este bine să folosiţi o imprimantă cu cartuşe compatibile, sunt mai ieftine decât cele originale, dar oferă o calitate a culorilor de invidiat, la un preţ accesibil.background-scrisoare-catre-mosul

După ce printezi cadrul scrisorii, puteți trece la alcătuirea textului propriu-zis. Cel mai bine este să-ţi laşi copilul să-şi exprime dorinţele singur, făra a fi influențat. Își poate începe scrisoarea cu rezultatele bune pe care le-a obţinut în acest an, inducându-i astfel ideea că orice cadou trebuie meritat şi obţinut în urma unui efort. Scrisoarea către Moş Crăciun este şi un prilej deosebit pentru autoanaliză, aşa că vă recomandăm să îl lăsaţi pe cel mic să-şi descrie singur performanţele şi succesele. Îi puteţi sugera să enumere faptele bune pentru care merită cadouri şi faptele mai puţin bune pentru care nu merită daruri.

Când ajungeţi la momentul prezentării listei de cadouri, nu ezitaţi să-i scrieţi Moșului pe lista de dorințe mai multe opțiuni, ca în cazul în care nu găseşte cadoul  preferat, să aducă în dar ceva ce copilul își dorește la fel de mult.

Ticluirea răvaşului pentru Moșul este un bun prilej şi pentru tine de a-l învăţa pe cel mic cum se structurează o scrisoare. După ce o scrieți, o puteţi pune într-un plic frumos colorat, pe care să indicaţi expeditorul şi destinatarul, astfel încât să-i oferiţi celui mic toate indiciile existenţei lui Moş Crăciun. Plicul îl puteţi colora cu cateva simboluri specifice sarbatorilor de iarna, care vor aduce mai aproape magia Crăciunului. Așadar, Crăciunul și Revelionul nu este doar un prilej de a sta în rând la casa de marcat, pentru a cumpăra cadouri, dar și prilej pentru a te distra în mod folositor cu copilul tău.

Nu trataţi cu superficialitate scrisoarea adresată Moșului. Fiind alături de micuţul tău în astfel de momente importante pentru el, îl ajutaţi să-şi dezvolte creativitatea, să-şi împărtăşească sentimentele şi, cel mai important, să înveţe să se autoevalueze. Profitaţi de perioada frumoasă când micuţul este convins de existenta Moşului şi oferiti-i cadourile pe care le aşteaptă cu nerabdare. Veți avea astfel împreună cu copilul dvs. un Crăciun cu adevărat special.

Preluat de la: diez.md