gender.jpg
Identitatea intersex a intrat în vigoare în Germania, persoanele care nu se identifică nici ca femeie şi nici ca bărbat au fost recunoscute legal, începând cu 1 ianuarie, anunţă BBC.

Legea adoptată în luna decembrie este valabilă din prima zi a anului 2019, persoanele care nu corespund definiţiei biologice pentru femeie sau bărbat având acum posibilitatea să menţioneze categoria ”divers” în documentele oficiale, potrivit mediafax.ro.

Opţiunea trebuie însă să fie susţinută de un certificat medical.

Persoanele intersex sunt născute cu caracteristici ale ambelor sexe care se pot manifesta la naştere sau pe parcursul vieţii.

Şi în alte ţări au fost adoptate prevederi legislative care au dus la recunoaşterea persoanelor intersex.

Curtea constituţională din Austria a dat o decizie similară în luna iunie, în timp ce în Australia, Noua Zeelandă, Malta, India şi Canada au prevederi care încearcă să atenueze problemele pe care le au cetăţenii intersex.

Potrivit datelor oferite de Naţiunile Unite, un procent de 1,7% din populaţia lumii se naşte cu trăsături intersex. Este acelaşi procent ca şi pentru personele roşcate.

Aceasta este o problemă distinctă de identitatea de gen sau de orientarea sexuală a unei persoane. Multe dintre persoanele care se confruntă cu această situaţie sunt discriminate sau chiar obligate să apeleze la intervenţii chirurgicale.

Până acum, Germania le permitea persoanelor intersex să opteze între „femeie” sau „bărbat”.

Din 2017, curtea supremă a decis că este discriminatoriu să se refuze un gen, după ce o persoană înregistrată ca femeie a prezentat un test cromozomial care confirma faptul că nu aparţine niciunuia dintre cele două sexe.

Preluat de la: diez.md