vkdgidopm67zm5c554cb84eb63.jpg
Mama unei fetițe a devenit prima persoană care a fost condamnată pentru infracțiunile de mutilare genitală în Marea Britanie. Ea a fost găsită vinovată de comiterea „circumciziei feminine” în august 2017, când fiica ei avea trei ani.

În 2017, o femeie de 37 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, împreună cu partenerul ei în vârstă de 43 de ani, a efectuat o operațiune criminală asupra unei fete, în apartamentul unde locuiau. La proces, inculpata a declarat că fiica ei a fost rănită când a căzut accidental de pe masa din bucătărie pe ușa metalică a dulapului, informează Serviciul de urmărire penală a Coroanei.

Femeia s-a născut în Uganda și trăia în Marea Britanie de mai mulți ani. Mutilarea genitală a femeilor este interzisă în ambele țări.

Aceasta este prima dată când cineva a fost condamnat pentru infracțiuni de mutilare genitală a femeilor în Marea Britanie, deoarece practica a fost criminalizată acolo în 1985.

„Mutilarea genitală a femeilor are un impact fizic și emoțional asupra vieții. Ne putem doar imagina cât de mult a suferit fetița și cât de speriată a fost. Ea nu a avut putința nici măcar să se împotrivească. Mama ei a antrenat-o să mintă la poliție, ca să nu fie prinsă, dar în cele din urmă totul a eșuat”, a spus Lynette Woodrow de la Serviciul de urmărire penală a Coroanei.

Pentru 200 de milioane de femei din lume, tranziția de la copilărie la maturitate este marcată de sângele mutilării genitale. Consecințele negative ale mutilarea genitală a femeilor sunt multiple. Complicațiile medicale pe termen lung sunt inerente, la fel ca și cele psihologice. Efectele imediate se pot concretiza în dureri extreme, șoc, infecții, septicemie, hemoragii masive, retenții urinare, leziuni ale organelor operate care pot duce chiar la moarte. Efectele pe termen lung pot duce la apariția de chisturi în urma infibulării, infertilitate sau disfuncții sexuale. Efectele psihologice sunt și mai complexe, fiind resimțite pe parcursul întregii vieți.

Mai multe despre această tradiție ascunsă și interzisă în multe țări citiți într-un material realizat de echipa #diez.

Preluat de la: diez.md