1497351856927.jpg

Campania #loculacestacontează nu stă pe loc. Poze și istorii le revin, de această dată, celor trei vile urbane renumite din orașul Chișinău. Află-le istoria mai jos.

Vilă urbană a baronului A.F. Stuart

Monumentul istoric datează din anul 1876, când consilierul de colegiu Augustin Duhnovsky a ridicat o vilă într-un parter, care avea 6 camere. În anul 1915 casa aparţinea lui Alexei Fedorovici Stuart, preşedinte al Upravei Zemstvei Guberniale, iar în 1940, când proprietar era inginerul Baidaus, casa avea deja 9 camere.

Clădirea este situată la colțul străzilor Sciusev și 31 August 1989.

Vila urbană a familiei Nazarov

Primele informaţii datează din 1900, când proprietatea fraţilor Ivan şi Nicolai Stepanovici Lebedev ajunge la negustorul Iacob Nazarov. Conform monument.sit, intrarea principală a clădirii conduce spre un hol pătrat, de unde se ramifică în odăi şi într-un culoar. În partea stângă a vilei, se află trei camere spaţioase, reprezentând încăperile de primire ale casei.

Monumentul istoric, reconstruit în anii 1980, se află la colțul străzilor Columna și Bănulescu Bodoni.

Vila urbană Erhan – Dunayevsky

Casa datează din 1918, fiind construită de profesoara Sofia A. Dunaevsky-Erhan. În luna ianuarie 1957, casa a fost luată în arendă de Direcţia principală pentru aprovizionarea Consiliului de Miniştri ai Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, iar între anii 1970 – 1980 vila devine sediul Societăţii de Prietenie şi Legături Culturale cu ţările străine de după hotarele Uniunii Sovietice.

Între anii 1980 – 1994, în această clădire a fost sediul Uniunii artiştilor plastici din Moldova. Din 1994 și până în prezent, clădirea este sediul Ambasadei Statelor Unite din Moldova.

Vila istorică se află pe strada Alexei Mateevici, 103.

Locurile istorice pe lângă care trecem zilnic reprezintă o adevărată bogăție pentru orașul nostru!

CITEȘTE ȘI: foto | #LoculAcestaContează: 3 conacuri superbe din Moldova istoria cărora merită s-o cunoști

Preluat de la: Zugo.md