1497352512214.jpg

Banii sunt falsa valoare care ne domină viețile. Din păcate, cel mai des ne bântuie anume lipsa lor. Există însă metode inedite de a cheltui mai puțin, fără a schimba cursul activităților noastre!

Păstrează monedele într-o pușculiță

Poate să-ți pară că 25 de bănuți nu schimbă mare lucru, însă adunați, pot să-ți achite o zi întreagă de cheltuieli.

Salvează-ți banii primiți extra-salariu

Dacă primești bani ca și cadou de aniversare, bacșiș sau un salariu de la al doilea job, nu îi cheltui. Imaginează-ți că nu îi ai, astfel continui să trăiești de pe salariul principal, dar banii îi salvezi pentru alte distracții.

Folosește aplicații pe telefon

Toate tehnologiile moderne te pot ajuta. Apple Store, Playstore au aplicații care te ajută să economisești banii. Trebuie doar să introduci suma pe care dorești să o ai la sfârșit de săptămână/lună/an și telefonul face lucrul pentru tine.

Gătește acasa

Cumpărând produsele de la magazin și preparându-le acasă, cheltui mult mai puțin din salariul lunar. Astfel te alimentezi corect și ai finanțele aranjate, ne comunică Forbes.

Adresează mutle întrebări

Deși poate să sune straniu, întrebările pot salva banii. Înainte de a cumpăra, întreabă-te dacă ai nevoie de acel lucru sau este numai un moft. Dacă decizi că e necesar, întreabă vânzătorul despre calități ale produsului. Deseori, aceasta te va ajuta să lași la magazin produsele ne necesare.

Vinde online obiectele pe care nu le folosești

Ai în casă un pătuț pentru bebeluș, deși nu-l mai folosești demult? Nu-l lăsa să stea acolo! Pune-l pe siteuri de vânzări, astfel îți aduci bani în buzunar și ajuți cealaltă persoană să procure obiectul mai ieftin decât la magazin.

Nu-ți desena limite stricte

Cu cât mai mult interzici, cu atât mai mult îți dorești. Fă-ți niște restricții, dar nu le fă dure sau imposibile. Nu este necesitatea să aduni o sumă imensă timp de o zi, totul necesită timp.

Folosește această listă de fiecare dată când portomoneul devine mai ușor, dar săptămânile până la salariu mai lungi!

CITEȘTE ȘI: Cum să vezi lumea pe bani puțini sau 5 sfaturi pe care ar trebui să le urmezi atunci când planifici o călătorie

Preluat de la: Zugo.md