1488731518162.jpg

11 echipe din liceele din capitală și-au luat bagajul de cunoștințe și au descoperit istoria țării în cadrul unui joc intelectual. Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” în colaborare cu Asociația Jocurilor Intelectuale din Moldova au organizat jocul pentru liceeni „Descoperim împreună istoria țării”, în incinta centrului.

Tinerii din 11 licee din capitală, atât române, cât și ruse, s-au adunat pentru se întrece la inteligență. Aceștea și-au demostrat cunoștințele în cadrul celor patru runde ale jocului. 

„Tinerii au fost entuziasmați atunci când i-am anunțat despre acest concurs. Am simțit o satisfacție nebună când liceile ne contactau și ne anunțau că doresc să vină. Scopul acestui proiect este educarea tinerii generații în spiritul patriotismului, de a înțelege de unde vin, cine sunt, unde se duc, de a-și cunoaște istoria și cultura neamului”, a relatat organizatoarea evenimentului, Galina.

Surorile Osoianu și Studioul Coral Lia Ciocarlia au fost cele care au dat startul evenimentului. 

Organizatorii evenimentului au amenajat sala în stil tradițional și au pregătit o expoziție deosebită care releva cultura și obiceiurile neamului.

Cu toate că echipele au fost foarte puernice și concurența a fost mare, cei mai buni au ocupat locuri de frunte.

Ne mândrim nespus că am reușit să creem acest joc bilingv, pentru că în modul acesta încercăm să cultivăm prietenia pentru o țară mai unită în viitor. Mi se pare că tinerii s-au descurcat mai bine decât ne-am așteptat. Au fost întrebări destul de complicate la care foarte mulți tinerii au răspuns corect. Rezultatele sunt foarte bune, se vede că tinerii au o bază teoretică pregătită pe care o pot utiliza corect”, a spus fondatorul Asociației Jocurilor Intelectuale din Moldova, Eugen.

Toți au primit diplome de participare, iar echipele care s-au plasat pe locurile de frunte au primit și câte o carte pentru fiecare membru.

Echipa câștigătoare s-a dovedit a fi cea a liceului „Ginta Latină”, pe locul doi s-au plasat liceele „Gheorghe Asachi” și „Mircea Eleade”, iar locul trei a fost ocupat de liceul „Principesa Natalia Dadiani”.

Concursul nu a fost greu pentru noi, am fost încrezuți în propriile puteri și am câștigat. Suntem foarte bucuroși că am ieșit învingători. Mi s-a părut o idee minunată aces concurs, cu perspectivă, din punct de vedere a dezvoltării personale a tinerilor”, a menționat liderul echipei câștigătoare, Vasile.

Jocul face parte din proiectul „Să ne cunoaștem neamul”, organizat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret  „Artico”.
 

Preluat de la: Zugo.md