1533224562929.jpg

La ce servește să suferi în casă și să adaugi câteva kilograme din cauza înghețatei pe care o mănânci după o despărțire, când poți să te odihnești. Potrivit specialiștilor britanici, cel mai bun remediu pentru o inimă frântă sunt călătoriile.

Astfel, în timp ce te redescoperi pe tine poți călători în câteva țări care te vor uimi cu frumusețea lor, iar în scurt timp vei uita de dezamăgirea și suferința prin care ai fost nevoit să treci.

Mai jos găsești o listă cu câteva destinații care te vor ajuta să îți revii și să te îndrăgostești din nou de viață.

Muzeul relațiilor destrămate – Zagreb, Croația

The Museum of Broken Relationships (sau în croată – Muzej prekinutih veza) din Zagreb, Croația este un muzeu dedicat, exact cum îi spune și numele, relațiilor eșuate. Colecția sa este formată în totalitate din obiecte rămase din foste relații și însoțite de mici descrieri.

Câștigător la European Museum Awards și Kenneth Hudson Award pentru cel mai inovativ muzeu, The Museum of Broken Relationships a fost fondat de doi artiști croați – Olinka Vištica, producătoare de film și Dražen Grubišić, sculptor, a căror relație s-a încheiat în 2003.

Conceptul său, după cum este descris chiar de cei doi creatori, pleacă de la presupunerea că obiectele au propriile câmpuri emoționale ce păstrează „holograme” ale amintirilor și sentimentelor.

Casa Julietei – Verona, Italia

Orașul italian Verona este poate una dintre cele mai importante file din cartea de istorie a Italiei. William Shakespeare l-a transformat în orașul dragostei eterne, iar casele iubiților, care dăinuie și azi, amintesc de trecutul tumultuos al urbei.

Guma de mestecat lipită cu atenție pe pereți sub formă de inimioară, lacătele scrise cu numele iubiților sau pereții scrijeliți stau mărturie îndrăgostiților care îi calcă pragul. Cei care vor să urce în balcon și să admire priveliștea trebuie să scoată din buzunar 6 euro, 7 dacă vor să vadă și mormântul Julietei, dar și casa pe interior. Nu uitați însă să vă faceți poza cu Julieta, a cărei statuie de bronz tronează în mijlocul curții, aproape de celebrul balcon. Turiștii au lustruit-o deja în părțile intime, să aibă noroc în dragoste, așa că fotografia este permisă din orice colțișor al curții, scrie opiniatimisoarei.ro.

Amsterdam, Olanda

Un oraș în care a trăit un pictor faimos care s-a dus la o prostituată având în mână propria ureche stângă tăiată – și vorbim aici despre Van Gogh – este alegerea ideală pentru cei care vor să-și aline durerea cu ceva mai tare decât înghețată de mentă cu fulgi de ciocolată. Mai mult, poți face o vizită la Casa Memorială Anna Frank, te poți familiariza cu istoria celui de-al doilea război mondial sau poți vizita Muzeul Torturii.

Porto, Portugalia

Al doilea oraș ca mărime din Portugalia după Lisabona, Porto nu rămâne nici pe departe în umbra acestuia, ci dimpotrivă, atrage sute de mii de turiști anual cu obiectivele istorice și atracțiile sale.

Astfel, aici veți vedea atât biserici construite în stil baroc, clădiri neoclasice impunătoare, muzee de clasă mondială ce adăpostesc exponate valoroase, dar veți fi și martorii contemporaneității orașului care este evidențiată prin prisma artelor moderne și prin spectacolele de stradă.

Florența, Italia

Florenţa a fost votată ca fiind cel mai frumos oraş din Europa în 2017 în cadrul Travel + Leisure World’s Best Awards. Este numărul 1 în această categorie pentru a zecea oară în ultimii 11 ani. Locul de naştere al artei renascentiste, Florenţa găzduieşte unele dintre cele mai renumite capodopere, de la David al lui Michelangelo până la Naşterea lui Venus a lui Botticelli sau faimoasa catedrală gotică Santa Maria del Fiore. Florenţa include cele mai multe opere de artă din Italia şi una dintre cele mai mari colecţii din lume.

Este, de asemenea, „casa” lui Gucci, Roberto Cavalli şi Ferragamo. Mai mult, Florenţa este şi un paradis culinar, unde poţi degusta, de la mozzarella la paste, cea mai bună pâine sau ciocolată, ricotta, ravioli, gelato ori tiramisu.

Bordeaux, Franța

Orașul Bordeaux este renumit pentru industria vinurilor, de altfel foarte dezvoltată, în orașul francez se regăsesc cele mai bune vinuri din lume fabricate în mod natural prin procese cunoscute numai de către producători. Totuși, în oraș se regăsesc numeroase grădini, muzee, conace, cafenele cochete și terase, zone menite să îmbogățescă cunoștințele, dar și să relaxeze turiștii. Centrul orașului a păstrat conacele tradiționale, motiv pentru care partea centrală a Orașului Bordeaux mai poartă și numele de „Micul Paris”.

Baños, Ecuador

Baños este un oraș din estul provinciei Tungurahua, Ecuador, fiind o destinație foarte apreciată de către turiștii de pretutindeni. Orașul a fost supranumit „Poarta spre Amazon” datorită faptului că este situat pe Râul Pastaza, în bazinul Amazonului. Baños (băi) este denumirea orașului provenită de la izvoarele cu ape hidrotermale din regiune. Baños este una dintre cele mai populare atracții turistice din Ecuador, tocmai datorită frumuseții sale naturale cu care își uimește turiștii, zona a fost binecuvânată cu mai mult de 60 de cascade superbe, scrie momondo.ro.

Preluat de la: zugo.md