cum-iti-protejezi-tenul-iarna.jpg

Specialiştii în îngrijirea tenului recomandă folosirea unei creme cu protecţie solară pe tot parcursul anului, inclusiv iarna, iar asta pentru a ne apăra de radiaţiile ultraviolete care îmbătrânesc prematur tenul.

Greşelile făcute la vârsta adolescenţei ne pot afecta semnificativ după 30 de ani. Consecinţele nu vor fi vizibile imediat, dar în timp tenul va avea un aspect mai tern şi se va rida mai repede, cred specialiştii.

 “Deşi efectele nu se văd pe moment, după vârsta de 30 de ani pot apărea pete, pielea se ridează mai repede şi are un aspect mai tern. De aceea, protecţia zilnică a tenului este necesară începând de la vârsta de 18 – 20 de ani”, explică Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România.

Pentru o îngrijire corectă a tenului, trebuie să avem în vedere trei aspecte: curăţarea, hidratarea şi protecţia. Respectând această rutină în fiecare zi, tenul îşi va păstra vitalitatea pentru mai mult timp, nu va avea probleme majore şi va îmbătrâni frumos.

Una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face?  Renunţarea la produsele care conţin SPF odată cu sfârşitul verii. De fapt, razele soarelui sunt dăunătoare indiferent de anotimp, indiferent dacă vremea de afară este rece. De aceea, este important să ne avem grijă de tenul nostru în fiecare zi!

“De multe ori nu acordăm suficientă importanţă protecţiei solare, pentru că efectele factorilor de mediu nu se văd pe moment. O piele tânără se bronzează frumos şi nu se sensibilizează, deoarece pielea încă produce suficient colagen şi elastină pentru a se reface rapid. Dar razele UVA ale soarelui pătrund în profunzime şi distrug fibrele de colagen,” explică Nicoleta Ion.

Cât contează produsele care oferă protecţie solară? Aplicate zilnic, acestea îţi apară tenul de razele soarelui şi luptă împotriva factorilor de mediu, cum ar fi poluarea.

 “Ingredientele care protejează pielea pot fi incluse în ser, cremă sau chiar în produsele de make-up. Lipsa unei protecţii adecvate duce la sensibilizarea tenului şi la îmbătrânire prematură. De asemenea, poate agrava anumite afecţiuni, cum este acneea, cuperoza sau rozaceea”, atrage atenţia specialistul 

Preluat de la: csid.ro