1475134106358.jpg

Cărțile sunt un adevărat izvor de inspirație pentru regizori, care selectează cele mai inedite istorii literare pentru a le aduce pe marile ecrane. Criticii spun că filmul nu va reda niciodată intensitatea emoțiilor prezente în carte, iar ZUGO te lasă să apreciezi de sine stătător dacă aceste ecranizări au fost la fel de bune ca și cărțile.

„Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes

„Înainte să te cunosc” („Me Before You”) a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale acestei veri. Vândută în peste 6 milioane de exemplare, „Înainte să te cunosc” este o poveste de iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. În urma unui accident de motocicletă, Will Traynor își pierde dorința de a trăi și totul i se pare nesemnificativ și lipsit de bucurie. Când Lou Clark apare în viața lui, fiecare dintre ei va schimba destinul ceilulalt pentru totdeauna. În film, rolul lui Lou este interpretat de Emilia Clarke (Daenerys din „Urzeala tronurilor”), iar cel al lui Will de actorul britanic Sam Claflin, cunoscut din seria „Jocurile foamei”.

„Alice în Țara Oglinzilor” de Lewis Carroll

În noul film Disney, numit „Alice în Țara Oglinzilor”, Alice, interpretată de Mia Wasikowska, se întoarce în Țara Minunilor, pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp), capturat de Timp. Ajunsă din nou pe tărâmul fantastic, ea se va reîntâlni cu personaje celebre din prima carte, în diferite momente ale vieții lor. Prima parte a filmului a fost ecranizată în 2010, având aceiași actori în rolurile principale.

„Răzbunătorul” de Michael Punke

„Răzbunătorul” („The Revenant”) este o adaptare în care Leonardo Dicaprio portretizează un personaj complet diferit față de cele pe care le-a jucat până acum. Filmul, care a avut premiera în 8 ianuarie, relatează povestea unui bărbat care a fost lăsat de mort într-o pădure, de către șefii acestuia, după ce a fost atacat de un urs. El își revine și încearcă să caute răzbunare. Bazat pe fapte reale, „Răzbunătorul. Legenda lui Hugh Glass” e o poveste remarcabilă despre obsesie, voinţă umană împinsă până la limite şi despre cât de departe poate duce setea de răzbunare.

„Al cincilea val” de Rick Yancey

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. „Al Cincilea Val” este cu mult mai înspăimântător, un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern. Cartea (și adaptarea) se învârt în jurul unei invazii extraterestre care aduce cu ea o situație similară sfârșitului lumii. Scenariul apocaliptic are 4 valuri periculoase și distructive, iar Cassie (interpretată de actrița Chloe Grace Moretz) încearcă să își salveze fratele mai mic din mâinile extratereștrilor, în timp ce se pregătește pentru al 5-lea val de atac. Filmul a apărut în  premieră pe data de 15 ianuarie.

„Furtuna extremă” de Michael Tougias & Casey Sherman

„The Finest Hours: Furtună extremă” este un thriller produs de Disney şi bazat pe o întâmplare reală, ilustrând un tribut adus curajului şi voinţei umane, două forţe care pot învinge natura dezlănţuită. Pelicula spune povestea teribilei furtuni care a rupt în două, în noaptea de 18 februarie 1952, un petrolier pornit spre Boston, 32 de marinari fiind prinşi în interiorul pupei, ce s-a scufundat rapid. În acelaşi timp, o parte din echipaj s-a salvat miraculos, cu ajutorul Pazei de Coastă, dar şi prin voinţa extremă a unuia dintre tinerii de la bordul petrolierului. Producătorii filmului şi-au dorit atât să readucă în prezent evenimentul – care a fost ştire de prima pagină la vremea respectivă, cât şi să spună o poveste despre o luptă inegală şi un succes nesperat.

„Cum să fii singur și fericit” de Liz Tuccillo

Comedie, culoare și muzică bună – ingredientele principale ale filmului „How to be Single”. Romanul scris de Liz Tuccillo a fost ecranizat în 12 februarie și au avut în rolurile principale pe Dakota Johnson și Rebel Wilson. Povestea se învârte în jurul unor prietene din copilărie, care încearcă să se reobișnuiască cu viața de femeie singură, la 30 de ani. New York-ul este plin de singuratici care tânjesc după sufletul pereche, după o relaţie amoroasă, după o idilă sau măcar ceva asemănător. Astfel, între texte de agăţat şi aventuri de o noapte, toţi aceşti oameni necăsătoriţi trebuie să înveţe cum să fie singuri şi fericiţi într-o lume în care definiţia iubirii se schimbă în permanenţă.

„Miracole din Rai” de Christy Wilson

„Miracles from Heaven” este un film ce descrie pe fiica lui Christy Beam, Anna, care suferă de o afecţiune intestinală extrem de rară. Christy hotărăște să plece cu fiica sa la un renumit pediatru gastroenterolog, care le confirmă părinţilor că Anna suferă de o afecţiune intestinală incurabilă. Totodată, Christy și Anna se întâlnesc cu o chelneriță, care le va schimba viața. Ecranizarea filmului a apărut pe 18 martie, pelicula fiind regizată de Patricia Riggen.

„Cartea Junglei” de Rudyard Kipling

Povestea micuțului Mowgli, a prietenosului urs Baloo și a protectivei pantere Baghera în sfârșit a fost ecranizată, iar premiera a avut loc pe 15 aprilie.  „Cartea junglei” este o culegere de povestiri scrise atunci când Kipling a locuit în Vermont. Dintre acestea, celebre sunt cele trei povestiri, consacrate şi de filmul cu acelaşi nume, despre aventurile unui „pui de om” abandonat, Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Povestirile cu animale ale lui Rudyard Kipling au fost adaptate cu succes şi au devenit scenarii de film şi de desene animate, îndrăgite de copii şi nu numai de ei.

 

„Marele gigant prietenos” de Roald Dahl

„Marele gigant prietenos” este o carte scrisă de autorul Roald Dahl și publicată pentru prima dată în 1982. Disney a preluat drepturile de autor și a adaptat cartea într-un film, premiera căruia a fost pe 1 iulie. Povestea se învârte în jurul unei fetițe Sophie de la orfelinat, care întâlnește un uriaș. Diferența dintre acest uriaș și alții este că acesta nu mănâncă copii și e prietenos. În scurt timp însă, puterile uriașului vor fi puse la încercare, căci Sophie şi noul ei prieten vor încerca să-i oprească pe ceilalţi uriaşi mâncători de oameni. Îndrăzneaţa misiune, la care va participa însăşi regina Angliei, îi va ţine pe cititori cu sufletul la gură şi le va stârni deopotrivă hohote copioase de râs. 

„Alegerea” de Nicholas Sparks

„Alegerea” („The Choice”) este un roman de dragoste regizat de Ross Katz, după un scenariu scris de Bryan Sipe, ce s-a bazat pe un roman publicat în 2007 al celebrului autor Nicholas Sparks. Filmul îi are în centrul atenţiei pe Travis Shaw (Benjamin Walker), care este un tânăr atrăgător ce se îndrăgosteşte la prima vedere de Gabby Holland (Teresa Palmer), care tocmai s-a mutat într-o casă din vecinătatea lui. Fata este o studentă la medicină şi are o relaţie stabilă cu un coleg pe nume Ryan McCarthy (Tom Welling). Însă Ryan este plecat peste hotare, astfel că Gabby şi Travis petrec foarte mult timp împreună, ceea ce duce în mod inevitabil la o relaţie romantică între ei.

CITEȘTE ȘI: 10 cărți ale căror ecranizări au fost răsplătite cu Premii Oscar

 

Preluat de la: Zugo.md