pixel.png

Să mergi în vacanţă cu maşina personală este foarte confortabil. Ai multă libertate de mişcare, poţi vizita mai multe locuri, dar şi căra mai multe lucruri după tine. Doar nu le cari în spate! Iar dacă strângi câţiva prieteni şi împarţi costurile, este chiar mai economic decât cu avionul sau trenul. Atenţie însă la hoţii din maşini şi ei sunt activi pe perioada vacanţelor.

Pe platforma fiipregătit.ro am găsit câteva informaţii utile care vă pot scuti de multe neplăceri. Conform experţilor, principalele moduri de operare folosite de infractori atunci când vine vorba despre maşini sunt forţarea mecanică a încuietorilor, spargerea geamurilor, furtul componentelor exterioare (oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roţi etc.). Specialiştii aceeaşi platforme pentru prevenirea şi măsuri de prim ajutor precizează că în ultimii ani, pe fondul progresului tehnologic, a început să se dezvolte un nou mod de operare, bazat pe dispozitive electronice care acţionează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului.

Cum se pot preveni spargerile de maşină?

În primul rând, a nu se lăsa la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.). Nici atunci când lipsiţi pentru scurt timp.
Infractorii pot acţiona şi în benzinării. Aşadar, în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionează sistemul de închidere a uşilor;
A se închide automat uşile în trafic, pentru a evita să fii deposedat la semafor de poşetă sau bunurile puse pe scaunul din dreapta. Multe persoane de sex femin au păţit-o.
 

<!–

Formul de quiz

–>

Nu uitaţi geamuri autoturismului deschise! Nu lăsaţi copiii în maşină singuri!

Ferestrele maşinii trebuie să fie întotdeauna închise complet atunci când nu este nimeni în maşină.
Un sfat la care poate nu v-aţi fi gândit este să inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi;
Deşi aţi închis uşile prin sistemul de închidere centralizată, asiguraţi-vă manual că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o;
Nu lăsaţi nici preţ de câteva secunde cheile în contact dacă părăsiţi maşina. De doar câteva secunde este nevoie ca o maşină cu cheile în contact să fie furată.

Nu păstraţi acte importante în maşină, ci copiii ale acestora

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu despăgubeşte dacă se prezintă cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului;
Ideal este să se monteze un sistem de alarmă antifurt, dar şi să aveţi un sistem GPS într-un loc ascuns din maşină. În caz de furt, va putea fi reperată uşor de către Poliţie.
În caz că au fost furate plăcuţele de înmatriculare, au fost forţate uşile sau a fost furată maşina, anunţaţi imediat Poliţia.

 

Preluat de la: csid.ro