samsung-galaxy-s10e-1.jpg
Potrivit estimărilor ce aparţin companiei de analiză Refinitiv SmartEstimate, Samsung şi-ar putea vedea profiturile diminuate cu peste 50%, pe măsură ce interdicţiile impuse de administraţia Trump asupra rivalului Huawei îşi fac simţite efectele la nivelul industriei, scrie go4it.ro.

Anumite livrări de componente au fost deja suspendate, business-ul de semiconductoare intrând într-o perioadă de contracţie, datelor trimise de 29 de analişti cu experienţă în domeniu indicând un profit operaţional pentru Samsung în jurul sumei de 5.14 miliarde dolari, în scădere faţă de intervalul Q1-2019 (5.4 miliarde dolari). Însă comparat perioadei similare a anului trecut scăderea este de 60%, profiturile realizate în Q2-2019 urmând să fie cele mai slabe din ultimii trei ani.

Samsung este cel mai mare furnizor de chip-uri DRAM şi NAND flash din lume, business-ul generând aproximativ două treimi din profitul companiei. Pe lângă pierderea Huawei din rolul de client, un rol major în diminuarea profitului la avut şi scăderea cu 25% a preţurilor oferite, cauzată de o diminuare a cererii apărută pe fondul unei supraproducţii de semiconductoare. Venind în contradicţie cu prognozele făcute de Samsung şi Micron, stimările analiştilor sunt ca preţurile să rămână la un nivel scăzut şi în restul anului.

Preluat de la: diez.md