Andrei-Buliga-scaled.jpg
Andrei Buliga este un tânăr de 18 ani din municipiul Chișinău, care e pasionat de lumea businessului. Un orator aflat la început de cale și coordonatorul Clubului de Educație Financiară, tânărul promovează cunoștințe despre educația financiară și are ca scop primordial schimbarea mentalității tinerilor din Moldova.

Acum trei ani, Andrei se vedea jurist fiind ghidat de tatăl și bunicul său care sunt specialiști în domeniul jurisprudenței. Apoi, a urmat o schimbare bruscă. A înțeles că e pasionat de business după admiterea la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe. Timp de doi ani, studiază activ în fiecare zi despre educație financiară și dezvoltare personală. Având un bagaj imens de cunoștințe și tentative de a crea o afacere de la zero, a decis să ofere celor din jur experiența acumulată.

„Școala nu ne învață despre bani, credite, pasive și active. După statistică, aproximativ fiecare al 10-lea student, după absolvirea facultății, are intenția de a lua un credit pentru procurarea unui apartament fiind influențat de sfaturi neconstructive și diverse stereotipuri”, spune Andrei.

<!–

–> <!–

–>

Tânărul este membru al mai multor cursuri, platforme de educație financiară care sunt contra plată. Și-a dat seama că nu fiecare are posibilitatea și curajul de a investi o sumă de bani într-un training. După asimilarea informației din surse, Andrei o prezintă tinerilor într-un mod interactiv și captivant în cadrul Clubului de Educație Financiară din incinta Centrului Municipal de Tineret din Chișinău. Proiectul a fost conceput în luna aprilie 2021 și e în dezvoltare continuă.

„M-am întrebat cum pot să contribui la schimbarea lumii. După studierea unor personalități marcante și după cultivarea cunoștințelor necesare, mi-am dat seama că singura metoda este educația. Am început de la rădăcină. Poate sună foarte paradoxal, dar coordonarea Clubului de Educație Financiară e un prim pas spre schimbarea lumii. Aici, la club, se implementează pentru viitorii studenți sfaturi și strategii care stopează niște tentative iresponsabile”, povestește tânărul.

De asemenea, Clubul de Educație Financiară oferă tinerilor oportunități de dezvoltare a abilităților și posibilitatea de a cunoaște oameni extraordinari, cu vise mărețe. În cadrul clubului, urmează să fie încheiat și un parteneriat cu o bancă din Moldova.

„Dacă voi putea să schimb o singură viață în cadrul Clubului de Educație Financiară, pentru mine e suficient. Ar fi cea mai valoroasă răsplată dobândită cu o satisfacție enormă”, relatează Andrei.

În continuare, urmează programul de antreprenoriat care e la faza de planificare. Andrei, în colaborare cu Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, organizează un proiect unde tinerii au posibilitate de finanțare parțială sau totală pentru idei de business, după prezentarea și acceptarea de către comisie a unui plan de afaceri.

Experiența și abilitățile sale în domeniul financiar au influențat major deciziile pe care urmează să le ia. Fiind în clasă absolventă, în perioada aceasta, Andrei este îndrumat de către părinți să opteze pentru o facultate. Spre uimire, tânărul intenționează să parcurgă un traseu diferențiat de tinerii din aceeași generație.

„Părinții instinctiv îmi fac un plan al vieții: să merg la universitate, să studiez specialitatea, apoi să devin angajat. Povestea mea nu se termină aici și așa. Viața nu merită trăită pentru scopuri mici. Nu ar fi interesant dacă nu mi-aș asuma niște riscuri. Amplasez facultatea pe planul doi și mă voi concentra pe ceea ce-mi place mie să fac. Vreau să distrug stereotipul despre faptul că nu poți deveni un specialist și ești un nimeni fără licență și masterat”, a zis Andrei.

Dacă vrei să acumulezi și tu cunoștințe în domeniul educației financiare, atunci te poți înscrie gratuit la Clubul de Educație Financiară din cadrul Centrului Municipal de Tineret din Chișinău pe acest link.

Autoare: Nicoli Chirila

Preluat de la: diez.md