suc-de-morcovi-scaled.jpg

Există un motiv pentru care toți cei preocupați de sănătate iau exemplu de la Bugs Bunny și adaugă sucul de morcovi în dietă. Plină de beta-caroten, fibre și antioxidanți, leguma colorată intens este o forță nutrițională care îți poate oferi beneficii pentru sănătate destul de impresionante.

Și în timp ce ronțăitul morcovilor pe post de gustare este deja o alegere inteligentă și bogată în fibre care te va energiza pe parcursul zilei, să-i bei sub formă de suc îți permite să te bucuri și mai mult de vitaminele și mineralele pe care le conțin. 

Să amesteci morcovii într-un smoothie reprezintă cea mai nutritivă modalitate de a-i consuma sub formă de băutură deoarece păstrează intacte fibrele care stabilizează nivelul zahărului din sânge.

Așadar, aprovizionează-te cu această legumă crocantă și profită pe deplin de aceste șapte modalități în care sucul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății tale.

Dacă vrei să te concentrezi pe întărirea sistemului tău imunitar, în afară de a urma o dietă sănătoasă, de a face exerciții în mod regulat și de a dormi suficient, o altă modalitate excelentă de a-ți proteja corpul este să bei suc de morcovi. Acesta furnizează o cantitate excelentă de vitamina C, care ajută la imunitate. Corpurile noastre nu sunt capabile să sintetizeze singure vitamina C, așa că trebuie să obținem nutrientul din alimente sau suplimente.

Atunci când te gândești la beneficiile pentru sănătate ale consumului de morcovi, capacitatea lor de a-ți întări vederea este probabil prima care îți vine în minte. Și este adevărat: profilul lor de vitamine este excelent pentru a-ți îmbunătăți vederea. Morcovii conțin vitamina A, care nu este doar un antioxidant puternic, ci și unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru ochi. Deficiența de vitamina A poate provoca orbire nocturnă și pete Bitot – o acumulare de keratină pe conjunctiva ochiului.

Atunci când îți este foame între mese, ai putea fi tentat să alegi o pungă de chips-uri sau o ciocolată. Să bei un pahar de suc de morcov poate ajuta să diminuezi tentația, datorită faptului că îți satisface și nevoia de dulce, dar și foamea. Un pahar de suc de morcov furnizează o cantitate surprinzătoare de proteină – mai mult de două grame. De asemenea, conține aproximativ două grame de fibre. Ambele te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp.

Consumul de apă poate îmbunătăți semnificativ aspectul pielii tale, dar la fel poate face și sucul de morcovi. De asemenea, poate ajuta la vindecarea rănilor mai rapid. În afară de vitamina A, sucul de morcov este o sursă bogată de un alt antioxidant important: vitamina C. Vitamina C este importantă în vindecarea rănilor deoarece este necesară pentru producerea de colagen, principala proteină găsită în pielea noastră și țesuturile conjunctive. Și, ca antioxidant, poate ajuta și la prevenirea deteriorării celulelor din corp.

Dacă tensiunea arterială crescută este o problemă, băutul unui pahar de suc de morcovi ar putea fi o modalitate simplă de a ajuta să o readuci sub control. Potasiul este un mineral important pentru contracararea efectelor sodiului și pentru controlul nivelurilor noastre de tensiune arterială. Deoarece sucul de morcov este o sursă excelentă de potasiu, furnizând 689 de miligrame pe cană, ar putea avea multe beneficii pentru corpul tău.

Nu există nimic mai rău decât să te confrunți cu balonarea, mai ales când vrei să porți perechea ta preferată de blugi. Pentru a te asigura că te simți bine, bea puțin suc de morcov. Poate ajuta la reducerea balonării în două moduri diferite: scăzând cantitatea de gaze abdominale și ajutându-te să urinezi mai regulat.

Tensiunea arterială nu este singura problemă pe care sucul de morcovi te poate ajuta să o gestionezi. Acesta poate și să te ajute să-ți reduci nivelurile de colesterol. Sucul de morcovi conține o cantitate mare de potasiu, care a fost demonstrat că are o relație inversă cu colesterolul. Dietele bogate în potasiu sunt în general cele care reduc colesterolul.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Suc de morcovi pentru ten fără acnee și riduri!

Preluat de la: csid.ro