FotoJet-2021-09-03T100918.817.jpg
Deja a devenit o tradiție să împărtășim cu voi fotografiile realizate de Roman Friptuleac. De data aceasta, fotograful ne face cunoștință cu verdele crud al codrilor, cea mai veche rezervație din Moldova care a fost fondată în anul 1971 și care ocupă o suprafață de 5 177 ha. 

„Natura în rezervație uimește prin multitudinea formelor și speciilor, multe dintre ele sunt trecute la categoria rare și pe cale de dispariție. În rezervația naturală, Codri, sunt aproape 1 000 de soiuri de plante protejate, adică jumătate din flora, caracteristică pentru Moldova. În trei zone funcționale ale rezervației au fost fixate 225 de specii de animale vertebrate și 1 178 de specii nevertebrate. Dintre cele vertebrate, 55 de tipuri sunt rare, iar 43 foarte rare. În păduri se întâlnesc: cerbul roșu, pisica sălbatică, uliul, turtureaua, bufnița, vipera, etc.”, se arată în descrierea colecției de fotografii, realizate în contextul unui program de promovare și valorificare a potențialului Ariilor Naturale Protejate din punct de vedere turistic.

AICI mai multe detalii despre proiect!

Mai jos vă invităm să vă faceți plin din frumosul Codrilor Moldovei, văzuți prin ochii și obiectivul lui Roman Friptuleac.

<!–

–> <!–

–>

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Preluat de la: diez.md