venus1.jpg
NASA a publicat noi imagini cu lumină vizibilă ale suprafeței planetei Venus, făcute de sonda spațială Parker. Imaginile ar ajuta la cercetarea geologiei, evoluției și mineralelor existente pe Venus.

Sonda spațială Parker a surprins recent imagini ale lui Venus ce dezvăluie o reflectare slabă a suprafeței. Ele ar indica caracteristici distinctive precum regiuni continentele, câmpii și podișuri. De asemenea, în atmosfera din jurul planetei poate fi observat un halou luminescent de oxigen. Oamenii de știință afirmă că astfel de imagini îi ajută să cerceteze în amănunt geologia suprafeței lui Venus, evoluția planetei și mineralele existente. Luând în considerare asemănările dintre Pământ și Venus, aceste informații îi pot ajuta pe cercetători să înțeleagă de ce Venus a devenit inospitalieră.

Sonda a realizat imaginile utilizând Wide-Field Imager. Fapt ce a permis surprinderea imaginilor în lungimi de undă ale spectrului vizibil (acesta fiind tipul de lumină ce poate fi detectat de ochiul uman fără mijloace ajutătoare).

nasa.gov/Imagine realizată de sonda Parker

nasa.gov/Imagine realizată în misiunea Magellan

Planeta Venus mai este cunoscută drept Luceafărul și este a doua planetă de la Soare. Venus ocupă al treilea loc pentru luminozitate între obiecte naturale, după Soare și Lună. Distanța față de Pământ variază de la aproximativ 40 milioane de km până la aproximativ 259 milioane de km.

Autoare: Felicia Lungu

Preluat de la: diez.md