pixel.png

În urma unui nou studiu s-a descoperit că persoanele care suferă de depresie nu vor apela la diferite activităţi care să-i ajute să-şi regleze dispoziţia, aspect care devine tot mai dificil în perioada pandemiei de COVID-19.

Studiul apărut în JAMA a examinat o selecţie de activităţi care pot fi folosite ca formă de reglare a dispoziţiei pentru a ameliora simptomele depresiei. Scopul studiului a fost acela de a descoperi dacă persoanele care suferă de depresie sunt mai puţin predispuse să-şi plănuiască activităţile în acest sens.

Homeostaza insuficientă, care reprezintă eşecul de a stabiliza dispoziţia cu ajutorul activităţilor care ajută la modificare acesteia, este mai puţin probabil să fie exacerbată de activităţile limitate care pot fi făcute în timpul izolării la domiciliu. Autorul studiului, Guy Goodwin, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie spune:

<!–

Formul de quiz

–>

”Când nu suntem binedispuşi tindem să alegem lucruri care să ne înveselească, iar când ne simţim bine, optăm pentru activităţi care tind să ne epuizeze. Oricum, în situaţia curentă, cu izolarea la domiciliu şi izolarea socială, alegerile noastre în privinţa activităţilor sunt foarte limitate”.

Câteva aspecte despre depresie

La nivel global, peste 264 de milioane de persoane suferă de depresie. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, depresia majoră este una dintre cele mai comune afecţiuni mentale în Statele Unite, iar astfel se estimează că 17,3 milioane de persoane sau 7.1% din populaţia adultă se confruntă cu episoade de depresie majoră.

Alegerea activităţilor

Pentru studiu au fost necesare analize ale istoricului participanţilor, iar astfel cercetătorii au descoperit că diferite tipuri de activităţi la care participanţii obişnuiau să apeleze pentru a se binedispune, variau. De exemplu, unii alegeau exerciţiile fizice, în timp ce alţii optau pentru activităţi religioase. Concluzia cercetătorilor?

”Descoperirile cercetării noastre deschide uşa noilor oportunităţi de dezvoltare şi optimizare a tratamentelor pentru depresie, iar asta poate fi adaptat tratamentelor sub formă de aplicaţii pe dispozitivele mobile smart, devenind astfel accesibile populaţiei care, de cele mai multe ori, nu are acces la tratamentele deja existente”.

Preluat de la: csid.ro