Serialul norvegian „Skam” a cucerit inimile adolescenților din toată lumea timp de 4 sezoane și 2 ani. După apariția ultimului episod în iunie 2017, a fost anunțată posibila producere a aceleiași istorii, în mai multe versiuni internaționale. Astfel, chiar de la începutul lui 2018, regizorii francezi își bucură publicul cu o nouă viziune asupra serialului norvegian.

„Skam France” și-a făcut apariția pe televiziunea franceză pentru prima dată ieri, 25 februarie, cu 3 episoade ale primului sezon. Deși clipulețele apăreau și mai devreme pe site-ul web al show-ului, în întregime au apărut abia ieri.
Noua apariție televizată „Skam” poate produce unele neclarități fanilor. Astfel, noi ți-am pregătit tot ce trebuie să știi despre serialul francez:

# Episoadele nu apar în întregime. La fel ca și în versiunea norvegiană, sunt difuzate clipuri scurte de aproximativ 5 minute pe tot parcursul săptămânii. Videorile încep cu ziua și ora la care are loc acțiunea (ex. Marți 15:09), fiind difuzate la exact aceeași oră pe site-ul oficial. La sfârșit de săptămână, vineri, la aceeași sursă apare episodul întreg, de aproximativ 20 de minute, care este constituit din reunirea tuturor clipurilor difuzate pe parcursul săptămânii.


Metoda de apariție a episoadelor este exact aceeași ca și a versiunii originale, deci pentru fanii serialului nu ar trebui să fie un obstacol.

# Unele nume ale personajelor principale sunt schimbate. Pentru a personaliza verisunea franceză, numele personajelor au fost schimbate. Aceasta este lista personajelor vechi (pe stânga) și ale celor noi (pe dreapta).

Eva – Emma
Noora – Manon
Sana – Imane
Vilde – Daphne
Chris – Alexia
Jonas – Yann
Isak – Lucas
William – Charles
Penetrator Chris – Alex

Multe personaje însă au rămas cu numele lor originale precum Ingrid sau Sara.

În imagine: Charles (William), Alex (Chris), Ingrid, Lucas (Isak), Yann (Jonas), Emma (Eva), Manon (Noora), Daphne (Vilde), Imane (Sana), Alexia (Chris).

# Personajele au rețele de socializare și corespondențele lor pot fi urmărite. Idee preluată de la Skam original, versiunea franceză de asemenea le oferă personajelor conturi de Instagram și pagini de Facebook. În același mod cum ai urmări un prieten pe Instagram, o poți face și cu personajele din Skam.
Mesajele și conversațiile între ele sunt postate pe Insta-Story-urile paginii oficiale Skam France, după apariția fiecărui clipuleț de 5 minute.

Aido Manon por es trabajar de espanol 🇪🇸

A post shared by emma borgès🔮 (@em.brgs) on Feb 26, 2018 at 1:54am PST

WE DID IT 🍾🍾🍾 now p-a-r-t-y

A post shared by Alexxxia 🌈 (@martineau.brie) on Feb 23, 2018 at 1:05pm PST

 

# De ce nu poți privi episoadele? Deseori apare acestă întrebare, videorile de pe site-ul oficial fiind blocate. Unicul motiv este zona politico-geografică, serialul fiind oficial difuzat numai pe teritoriul Franței. Multe bloguri însă postează clipurile și episoadele pe conturile personale, astfel ele pot fi accesate cu ușurință, la fel ca și versiunea norvegiană.

# Vor mai exista 4 alte versiuni „Skam”. Drepturile pentru re-producere au fost vândute de către Norvegia pentru 5 țări europene, deci vor mai apărea încă 4 versiuni ale serialului. Primul sezon al versiunii italiene a fost filmat la sfârșitul anului trecut și se zvonește că va începe în martie. Versiunea olandeză este prevăzută să înceapă în toamna anului 2018, în timp ce despre acele spaniole și germane nu a fost declarat nimic.

În postare: „Skam” Italia

# Cât de multe schimbări au fost făcute în istoria originală? După spusele actorilor, aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări, fanii dorindu-și să vadă ceva nou. Marilyn Lima, actrița care o joacă pe Manon (Noora), a declarat într-o postare pe Instagram că regizorii erau obligați să păstreze același subiect timp de primele 3 episoade, conform contractului norvegiano-francez, după aceasta sunt prevăzute unele schimbări. Despre natura acestora însă nu a mai fost declarat nimic.

Din versiunea franceză a serialului „Skam” au fost deja filmate în întregime 2 sezoane, care urmează să apară cu regularitate. Dacă încă nu ai reușit să privești niciun episod, începe cu trailer-ul pentru versiunea franceză.

Preluat de la: diez.md