Natalia-Barbu.jpeg

Dacă ești un fan al ieșirilor cu prietenii în oraș, atunci noi îți oferim un motiv în plus să te revezi cu ei. În zilele de 7 și 11 mai se va desfășura semifinala și respectiv finala din acest an a competiției internaționale Eurovision Song Contest. Am pregătit o listă cu localuri din Chișinău unde poți urmări acest eveniment.

Important! În data de 7 mai, la ora 22.00, va avea loc și semifinala Champions League. Prin urmare, îți recomandăm să suni în avans și să anunți localul despre intenția ta de a urmări Eurovision. De asemenea, ar fi preferabili să aduni un grup mai mare de oameni.

Eurovision Song Contest va începe la ora 20.00.

Rezervă o masă din timp la numărul de telefon +37378893777.

Adresă: strada Alexei Șciusev 93

Rezervă o masă din timp la numărul de telefon +37378885555.

Adresă: strada Mitropolit Varlaam 84

Rezervă o masă din timp la numărul de telefon +37369132103.

Adresă: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 62

Amintim că Natalia Barbu s-a clasat pe primul loc după votul juriului în Finala Națională Eurovision Song Contest 2024. Astfel, interpreta a devenit cea care va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional de muzică.

Reamintim că în anul 2024 Eurovision se va desfășura în Suedia, după ce în ediția din 2023, a reușit să se claseze pe primul loc. Suedia a fost reprezentată de Loreen cu piesa Tatto.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, este cea de-a 67-a ediție a concursului și se desfășoară la Liverpool, Marea Britanie, pe 9, 11 și 13 mai 2022, asta după ce Ucraina a câștigat ediția din 2022. Concursul muzical nu a avut loc în țara vecină din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Citiți în acest material cum s-a stabilit câștigătoarea etapei naționale Eurovision Song Contest după acumularea punctajului egal de către două participante – Natalia Barbu și Valeria Pașa.

Preluat de la: diez.md