Logo-pe-fotografie-1-1.jpg

E vacanță, ceea ce înseamnă că ai mai mult timp liber pentru distracții și relaxare. Totuși, la un moment dat, pentru că nu a-i mai ști cu ce să te ocupi, s-ar putea să te plictisești. Îți venim în ajutor, pentru că am pregătit o listă cu câteva evenimente educative din această săptămână la care să mergi împreună cu prietenii tăi.

Quiz-ul este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.

Pentru a participa, este nevoie să îți înregistrezi echipa aici. Taxa de participare este de 60 de lei. Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 182) începând cu ora 19.30.

În data de 9 mai, de la ora 16.00 la Mediacor (str. Alexei Mateevici, nr. 60) va avea loc festivitatea de prezentare și de premiere a celor nouă scenarii de film de lungmetraj elaborate în cadrul Laboratorului de Dramaturgie Cinematografică „LitFilm”, ediția I.

Mai multe detalii, programul, dar și scenariile din concurs pot fi găsite aici.

Cinci filme europene premiate la Cannes sau nominalizate la Oscar vor fi proiectate la Chișinău. Timp de o lună, în fiecare seară de vineri, în perioada 3-31 mai, Legur Films și Centrul Național al Cinematografiei te invită la #CineMai.

În data de 10 mai va fi proiectat filmul „Războiul rece” (Cold War), în regia lui Paweł Pawlikowski. Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Cannes Film Festival în 2018 și a fost nominalizat la Oscar în categoria „Cel mai bun film internațional” în 2019.

Filmul va fi proiectat la Cineplex Loteanu (Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 103). Biletul costă 70 de lei. Întregul program al filmelor este disponibil aici.

Sâmbătă, 11 mai, va fi zi de jocuri de masă la America House Chisinau (str. Mitropolit Gavriil Bănuescu-Bodoni, nr. 27). Poți veni între orele 14.00 și 18.00, singur(ă) sau cu prietenii, să joci Monopoly, Scrabble, Ticket to Ride, Rummy și nu doar.

Pentru a anunța organizatorii că vei veni, trebuie să completezi acest formular.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md