cratita-chimicale-penis-main.jpg

Cercetătorii italieni au descoperit că tigăile antiaderente eliberează anumite substanţe chimice care ar putea avea un impact negativ asupra „bărbăţiei”. Expunerea bărbaţilor la aceste substanţe denumite PFC (compuşi perfluoralchilici) ar putea influenţa producerea de testosteron, ducând în timp la scurtarea şi subţierea organelor sexuale masculine, arată un studiu publicat recent în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Această substanţă toxică este produsă nu numai de tigăile antiaderente din teflon, ci se găseşte şi în îmbrăcămintea impermeabilă, în ambalajele alimentelor de tip fast-food, în cosmetice, detergenţi sau chiar în medicamente.

Experimentul a constat în măsurarea organelor sexuale a 383 de bărbaţi din Padova, cu vârsta medie de 18 ani. Cercetătorii au ales subiecţii dintr-o localitate în care gradul de poluare a apelor cu PFC este foarte ridicat, din cauza unei fabrici chimice care produce numeroase deşeuri.

<!–

Formul de quiz

–>

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Padova au observat că bărbaţii care aveau un nivel ridicat de PFC în organism aveau organe sexuale mai scurte cu până la 12,5%  şi mai subţiri cu până 6,3%. Lungimea medie a penisurilor în stare flască, în cazul bărbaţilor cu nivel ridicat de PFC în sânge, era de aproximativ 8,75 de centrimetri, iar grosimea – de 9,65 centrimetri, în comparaţie cu bărbaţii sănătoşi, care aveau o lungime a penisului de 10 centrimetri şi o grosime de 10,3 centrimetri.

Dr. Andrea Di Nisio, autorul cercetării, susţine că nivelul ridicat de PFC afectează o întreagă generaţie de bărbaţi, iar efectele negative nu se răsfrâng doar asupra organelor lor sexuale. Potrivit studiilor, aceste substanţe chimice sunt asociate şi cu greutatea redusă la naştere, creşterea colesterolului, menopauză timpurie, afecţiuni ale tiropidei, scăderea sistemului imunitar şi riscul crescut de cancer de vezică urinară.

Preluat de la: csid.ro