pixel.png

Nu toate femeile reuşesc să ajungă la orgasm în timpul sexului, dar asta nu înseamnă că au o problemă sau că partenerul nu este suficient de bun la pat încât să le ducă pe culmile plăcerii (aşa cum multe dintre ele gândesc). Există câţiva factori care împiedică atingerea orgasmului, altele pe lângă problemele de inimă care pot cauza dificultatea sângelui de a ajunge către vulvă şi clitoris care, la rândul lor sunt situaţii destul de rare.

Clitorisul nu este stimulat suficient

Clitorisul este cel care oferă cele mai mari plăceri, iar asta o spun studiile, nu noi. Aproximativ 70% dintre femei susţin că au orgasm în urma stimulării clitorisului şi nu în urma penetrării vaginului. Ceea ce înseamnă că, atunci când o femeie nu ajunge la orgasm, partenerul nu se concentrează suficient asupra clitorisului şi stimulării lui. Anumite poziţii sexuale pot ajuta la atingerea plăcerilor sau, de ce nu, jucăriile sexuale pot deveni alternativa ideală pentru parteneri.

Clitorisul este stimulat în exces

Pe de altă parte, stimularea în exces a clitorisului nu este tocmai o alegere ideală. Uneori, ”cel mai sensibil loc” al corpului are nevoie de mai puţină atenţie decât credem. Motivul? Clitorisul are 8000 de terminaţii nervoase. Tocmai de aceea este nevoie de o atingere delicată şi nu degeaba lenjeria intimă poate ajuta la stimulare (de data aceasta, nu doar mentală).

<!–

Formul de quiz

–>

Te poţi confrunta cu depresie sau anxietate

O femeie care suferă de depresie sau anxietate nu trebuie să-şi bată capul cu aceste probleme în timpul actului sexual. Din păcate, una dintre părţile negative ale celor două afecţiuni stă în dificultatea de a ajunge la orgasm, în special dacă se află sub tratament. Substanţele chimice din creier precum serotonina, dopamina şi noradrenalina sunt implicate în atingerea orgasmului, dar pot fi influenţate de tratamentul împotriva depresiei şi anxietăţii. În acest caz, medicul poate recomanda un alt tratament care să nu afecteze atât de mult viaţa sexuală.

Hormonii nu funcţionează corespunzător

Acest lucru poate fi posibil atunci când se iau anticoncepţionale, pentru că acestea previn ovulaţia schimbând nivelul de estrogen, progesteron şi testosteron. Astfel, aceste modificări pot afecta libidoul, dorinţa de a face sex sau chiar nevoia de a ajunge la orgasm. În acest caz, medicul poate recomanda o altă metodă de contracepţie. Mai mult, perimenopauza, care apare la sfârşitul vârstei de 30 de ani- începutul vârstei de 40 de ani, moment în care corpul se pregăteşte să intre la menopauză, poate cauza aceste schimbări hormonale. Şi, din nou, aceşti trei hormoni pot afecta viaţa sexuală.

Mintea este în altă parte

Este foarte greu ca o femeie să ajungă la orgasm dacă se gândeşte la orice altceva (cumpărături, facturi, cu ce să se îmbrace mâine etc.), iar mintea ei nu este prezentă să se bucure de tot ceea ce simte. Concentrarea, prezenţa, toate aceste lucruri sunt esenţiale pentru a atinge culmile plăcerii. În cazul femeii, de exemplu, creierul este cel care o poate ajuta să ajungă cu uşurinţă la orgasm. Aşadar, pentru a ajunge la orgasm, femeia trebuie să fie prezentă, să se implice mental, să se concentreze asupra atingerilor, simţurilor şi respiraţiei care, de altfel, reprezintă un factor în atingerea orgasmului.

Preluat de la: csid.ro