1492256172493.jpg

Cărțile au fost din totdeauna o sursă de inspirație și cunoștințe. Citind te poți regăsi și poți descoperi lucruri noi, o mulțile de mistere, ba chiar o lume nouă. Sunt cele care ne pot modela fericirea, de acea sunt perfecte pentru a-ți înfrumuseța weekendul de primăvară.

Astfel ZUGO a pregătit pentru tine o listă de cărți care merită citite.

„Secretele succesului – cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent” de Dale Carnegie
Probabil va fi cea mai valoroasă carte pe care o vei citi. Nu există cuvinte potrivite pentru a o descrie, fiecare pagină conține informație ce poate fi aplicată în practică. Această carte îți va schimba percepția asupra felului în care trebuie să relaționezi cu oamenii. Este foarte ușor de lecturat și la finalul fiecărui capitol are un principiu.

„În căutarea fericirii” de Bertrand Russell
Te învată și îți explică cum să procedezi ca să fii fericit. Este împărțită în două compartimente, în primul capitol fiind prezentate cauzele nefericirii: competiția, plictisul, oboseala, invidia etc, fiecarei cauze dedicându-se un subcapitol. În partea a doua, Bertrand prezintă cauzele fericirii și astfel o să afli cum poți face să fii mai fericit.

„Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki
Tata bogat, tata sarac este un punct de plecare pentru toți cei care doresc să dețină controlul asupra propriului său viitor financiar. Robert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni săraci. El și-a dorit dintotdeauna să nu muncească asemeni tatălui său, care, în ciuda faptului că avea un salariu consistent, era veșnic îngropat în datorii. Concluzia lui este că, în principal, problemele financiare provin din faptul că anii mulți de școală nu ne învață nimic despre cum funcționează banii, ci doar cum să muncim din greu pentru ei. Iar atunci când și avem mulți, puțini, – nu știm cum să-i folosim în favoarea noastră într-un mod eficient.

„Secretele minții de milionar” de T. Harv Eker
Secretele minții de milionar este o carte din care nici nu te aștepți să înveți atât de multe lucruri. La fiecare capitol există o secțiune denumită principiul prosperității, în care Harv îți spune un astfel de principiu extrem de folositor. 

„Viața mea” de Charlie Chaplin
„Viața mea” – autobiografia lui Charlie Chaplin – este un document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, dar și cartea unei epoci strălucit evocate. Veți descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci și cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la prețul celebrității.

„Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes
Înainte să te cunosc e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.

„Fata din tren” de Paula Hawkins 
Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren. Știe că va aștepta la același semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat Jess și Jason și viața lor i se pare perfectă, până când, într-o zi, vede ceva ce o șochează. Totul se schimbă și Rachel are șansa de a lua parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.

„Puntea viselor” de Lesley Downer
Inspirat din fapte reale, romanul „Puntea viselor” surprinde Japonia anilor 1870 ‒ o epocă în plină schimbare, când, după războiul civil, civilizația occidentală începe să pătrundă în cultura tradițională, testându-i astfel limitele, deschiderea și reticența față de nou. Este momentul în care generalul Kitaoka, dezamăgit de noul regim, va pune la cale o răscoală. Pe acest fundal tulbure se va contura frumoasa poveste de dragoste, aparent imposibilă, dintre Taka și Nobu.

„Ea și El. Biografia unei relații” de Aurora Liiceanu
Ea e o femeie trecută de prima tinerețe. El e un bărbat care a lasat la rândul lui în spate anii tinereții, căsătorit, cu copii. La prima vedere, nimic nu anunța dragostea plină de pasiune care îi va lega mai bine de zece ani. La căpatul acestor ani însă, El o părăsește pe Ea, pentru a se întoarce la soția lui. Aurora Liiceanu analizează relația celor doi, încercând să explice ce s-a întâmplat cu fiecare. Dacă Ea își spune direct povestea, El este prezent doar prin scrisorile trimise, care dezvăluie ce făcea, ce simțea și ce gândea când era singur sau cu Ea.

„Războiul nu are chip de femeie” de Svetlana Aleksievici
În spatele faptelor de arme, al atrocităţilor şi al crimelor monstruoase comise împotriva civililor în Al Doilea Război Mondial se ascunde o altă realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist. Svetlana Aleksievici şi-a dedicat şapte ani din viaţă colectării mărturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieşite din copilărie. Abandonând tăcerea în care şi-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârşit, să prezinte războiul aşa cum l-au trăit.

Preluat de la: Zugo.md