pixel.png

Peste 5.000 de bucureşteni s-au înscris, până în prezent, pentru a fi testaţi gratuit în vederea diagnosticării eventualei prezenţe a virusului SARS-CoV-2 în cadrul proiectului „Testăm pentru Bucureşti”. Ei vor fi testaţi prin metoda RT-PCR, care presupune prelucrarea probelor din exsudatul bazo-faringian de cele 9 unităţi medicale de stat şi private, cu 36 de puncte de recoltare afiliate acestui proiect. În prezent mai sunt disponibile 6.000 de locuri.

Platforma online unde se fac înscrierile pentru testarea gratuită

Înscrierile se fac pe platforma online testampentrubucuresti.assmb.ro, dar este contraindicată folosirea adreselor de e-mail Yahoo.

Bucureştenii trebuie să completeze o declaraţie care cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

<!–

Formul de quiz

–>

După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă la unul dintre cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat şi private partenere ale programului „Testăm pentru Bucureşti”.

Obiectivul proiectului „Testăm pentru Bucureşti”

Limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populaţiei Municipiului Bucureşti şi a efectelor grave ale acestuia este principalul obiectiv al acestui proiect iniţial de Primăria Capitalei.

Prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Capitalei a dotat Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” cu patru aparate de testare RT-PCR.

Rezultatele testelor, transmise DSP Bucureşti

Rezultatele testări vor fi transmise Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, aceasta fiind instituţia abilitată să stabilească, prin anchetă epidemiologică, măsurile care se impun în cazul celor care vor fi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Preluat de la: csid.ro