Armata sârbă a anunțat că se află la „cel mai înalt nivel de pregătire militară pentru luptă”, după câteva săptămâni de escaladare a tensiunilor dintre Serbia și Kosovo, transmite BBC.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a menționat că: „va lua toate măsurile pentru a ne proteja poporul și a păstra Serbia”. Potrivit informațiilor presei locale, Pristina ar pregăti „un atac” asupra zonelor etnice sârbe din nordul Kosovei. Guvernul de la Pristina nu a făcut niciun comentariu cu privire la aceste acuzații, dar anterior l-a acuzat pe președintele sârb că face „jocuri” pentru a stârni necazuri.

De asemenea, Uniunea Europeană (UE) a încercat să medieze situația. Astfel, un bloc de 27 de membri a solicitat „limitare maximă și acțiuni imediate”, iar liderii Serbiei și Kosovei „să contribuie personal la o soluție politică”.


Amintim că, în data de 31 iulie, presa din întreaga lume raporta despre un nou potențial conflict dintre Kosovo și Serbia. Totul a început de la o decizie a guvernului din Kosovo care obliga oamenii din zonele majoritare etnice sârbe să-și schimbe plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor emise de Serbia cu cele emise de Kosovo. De unde a început conflictul și ce decizii au fost luate de autorități aflați AICI!

Preluat de la: diez.md