summit.jpg
Președintele rus Vladimir Putin le-a oferit celor nouă participanți la summit-ului informal al țărilor CSI inele cu simbolurile comunității.

Inelele ar fi gravate cu simbolurile CSI și cu inscripția „La mulți ani 2023”. De asemenea, pe inele ar exista o inscripție mai mică – „Rusia”.

Inelele au fost primite de:
# președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko;
# președintele Azerbaidjanului Ilham Aliev;
# președintele Kazahstanului Kassim-Jomart Tokaev;
# președintele Kârgâzstanului Sadir Japarov;
# președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon;
# președintele Turkmenistanului Serdar Berdimuhamedov;
# președintele Uzbekistanului Șavkat Prime Mirzioev și Ministrul Armeniei Nikol Pașinian.

Lukașenko a fost singurul care a îmbrăcat inelul instant.

De asemenea, pe cel de-al nouălea inel Putin l-a păstrat pentru sine.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că inelele sunt „un fel de suvenir de Anul Nou” și că nu este nimic special în. Potrivit lui Peskov, Putin nu va purta inelul.

Internauții compară pe canalele de Telegram și pe rețelele sociale cele nouă inele pe care șefii țărilor CSI le-au primit cu cele nouă inele ale puterii din lucrările lui „Stăpânul Inelelor”, de John Ronald Reuel Tolkien.

În cărțile din seria „Stăpânul Inelelor”, Sauron le-a folosit pentru a atrage oameni de partea lui. Cei care au luat inelele au devenit fantome purtătoare de inele (Nazgul). Cele nouă inele au fost date regilor, iar toți au devenit ulterior fantome.


Sursa: The RONIN

Tradiționala întâlnire informală a șefilor de stat CSI a avut loc la Sankt Petersburg în perioada 26–27 decembrie. Înainte de aceasta, ei s-au întâlnit la Sankt Petersburg pe 7 octombrie, ca parte a unei întâlniri informale, programată să coincidă cu ziua de naștere a președintelui rus. O săptămână mai târziu, la Astana a început un summit al țărilor CSI, în urma căruia au fost semnate o serie de documente „care vizează aprofundarea în continuare a cooperării între membrii comunității”.

Amintim că Maia Sandu nu a participat la summitul CSI. Întrebat dacă lidera de la Chișinău va veni la reuniunea neoficială de la Sankt-Petersburg, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Republica Moldova preferă să nu participe la summit-urile CSI.

„Maia Sandu însăși a vorbit recent despre acest subiect și a spus că, reieșind din convingerile sale pragmatice, Moldova preferă să nu se retragă din cadrul CSI. În același timp, se știe că ea nu va participa la summit-ul CSI”, a menționat Peskov.

Preluat de la: diez.md