quiz-1.jpg

În luna februarie 2023, Pub Quiz Mind Games a lansat cel de-al 21-lea sezon al jocurilor intelectuale de tip quiz. Începând cu ziua de 22 februarie, în fiecare zi de miercuri, echipa #diez a participat la toate cele opt jocuri organizate de până acum – au mai rămas încă patru jocuri în acest sezon. Ne-a plăcut această experiență și vrem să ne împărtășim cu impresiile pe care le-am adunat în aceste două luni pline de întrebări interesante.

Dacă nu știți ce reprezintă pub quiz, vă spunem noi! Acesta este un joc intelectual, distractiv, unde fiecare participant poate util și cu plăcere să își petreacă timpul, să își demonstreze ingeniozitatea și norocul și, nu în ultimul rând, să își demonstreze cunoștințele sale răspunzând la întrebări într-o companie de oameni veseli și pasionați.

Jocul constă din șapte runde de întrebări ce au tematici variate: de la melodii din diferite filme până la fizica aplicată și de la geografie și istorie până la inovațiile japoneze. Câteva dintre rundele permanente sunt: Diverse, Imagini, Centura neagră și All in. În medie, un joc durează de la două ore până la două ore și jumătate.

Jocul nu necesită o pregătire specială, cunoștințele din curriculum școlar și din experiența de viață vor fi suficiente. La quiz aveți posibilitatea să vă petreceți excelent o seară cu prietenii jucând împreună într-o echipă.

Despre echipa #diez la quiz

Căpitanul echipei #diez este Constantin. El și a venit cu această idee de a participa la pub quiz. A adunat echipa și are grijă ca în fiecare zi de miercuri Icey / Dicey, așa se numește echipa noastră, să fie prezentă la ora 19.30 la Lake House. Constantin s-a descurcat cu această sarcină, nu am lipsit de la niciun joc.


Constantin (stânga) ne explică de ce varianta lui e cea mai bună 🙂

„Ideea de a crea echipa noastră pentru ca să participăm la pub quiz a venit după ce pe parcursul mai multor săptămâni Alex venea și ne spunea cele mai interesante întrebări din cadrul jocurilor și am văzut mult interes din partea colegilor și colegelor din redacție. Cel mai greu a fost să strâng câțiva oameni care vor veni permanent pentru ca să mă asigur că vom fi măcar trei persoane în fiecare săptămână. După ce ne-am adunat cinci persoane, am înscris echipa și am mers la primul joc. După primul joc nu prea am avut probleme cu strângerea oamenilor, pentru că noi, cei care participăm, povestim cu mult entuziasm, încât îi molipsim și pe restul. Cred că în așa fel reușim să ne cunoaștem mai bine unul pe altul, dar și să petrecem timpul interesant și util”, spune Constantin.


Echipa #diez

Apropo despre echipe. Ele pot fi formate de la două până la opt persoane, iar în caz că echipa este formată din trei, patru sau cinci jucători, acest factor nicidecum nu o poate împiedica să fie competitivă.

Valeria spune că așteaptă cu mare drag zilele de miercuri ca să mergem cu toții la quiz. Ea mai menționează că datorită quiz-ului a reușit să se descopere mai bine în condiții mai provocatoare, să își antreneze abilitatea de a reacționa rapid și de a găsi răspunsuri în 44-77 de secunde.


Rezultatele noastre după șapte runde

Valeria

Momentul când scriem răspunsul

„Nu e prima încercare să facem împreună o echipă, dar e una dintre cele mai persistente în timp. Quiz-ul ne ajută inclusiv la consolidarea echipei datorită faptului că luptăm – jucăm, de fapt – împreună pentru un rezultat mai bun. Fiecare se străduiește să se implice la maximum, respectiv avem mereu pe masă discuții productive, dezbateri constructive și bună dispoziție. Deși nu ne-am regăsit, deocamdată, în fruntea clasamentului, nu disperăm, fiindcă în fiecare miercuri obținem ceea ce e cu mult mai valoros – cunoștințe noi, distracție și conexiuni mai speciale cu colegii de la muncă”, povestește Valeria.

Dacă tot s-a menționat mai sus despre rezultate, atunci echipa noastră se află pe locul opt din 20 după opt jocuri. Nu-i rău.


Sursă: Facebook/mindgames.md

De asemenea, Valeria a adăugat câte ceva despre membrii echipei Icey / Dicey de la quiz. „Bunăoară, am descoperit că lui Stas îi place berea de un litru și istoria, Petru e fanul numărul 1 al pop-cornului de pui și al literaturii, Constantin merită titlu de maestru al consolidării echipei și al reacției rapide la răspunsuri, potrivite sau nepotrivite, nu ne dăm în detalii, Nicoleta are scris de mână frumos, merită locul I pentru atenție și se descurcă de minune la runda Diverse, iar Maxim pictează excelent persoanele prezente la masă și concurează cu Petru atunci când e vorba despre cărți și filme. Avem și alți membri ai echipei, toți minunați, dar vă spun doar despre nucleu”.


Stas și halba cu bere de un litru

După cum a menționat și Valeria, pentru Stas a devenit o tradiție să savureze la fiecare quiz o halbă cu bere de un litru. Știți de ce anume un litru de bere? Aici este răspunsul lui Stanislav. „Or, pentru mine halba de un litru de bere este aidoma unei clepsidre. În funcție de nivelul de bere în halbă îmi dau seama la ce etapă quiz-ului ne aflăm și cât este ora, aproximativ. Plus, dacă simți că nu poți propune variantele de răspuns la mai multe întrebări, poți să te prefaci că tare îți este sete”.

O altă membră a echipei #diez la quiz este Nicoleta. După cum spune ea, quiz-ul este și o metodă interactivă de a învăța lucruri noi și, nu în ultimul rând: „Colegii mei sunt tare dulci și n-am putut să refuz când m-au întrebat dacă îmi doresc să particip la quiz”.


Nicoleta (în partea stângă)

Nicoleta spune că încă din perioada liceului îi plăcea să participe la diferite jocuri de societate sau quiz-uri.

„Acum continui să o fac alături de colegii mei de la #diez. Începând cu primul quiz la care am mers, eu eram responsabilă să notez câte răspunsuri corecte și incorecte a acumulat echipa noastră. Sunt o fire destul de competitivă, de asta poate și reușesc să fac mai multe lucruri simultan: să citesc întrebarea, să particip la discuția cu restul echipei și să notez răspunsul final pentru întrebări. Simt o satisfacție aparte când se afișează răspunsurile întrebărilor și văd că echipa noastră a reușit să răspundă corect la majoritatea dintre ele. Se poate citi dezamăgirea pe fața mea când trebuie să indic un «−» în loc de «+» la unul dintre răspunsurile noastre”, spune Nicoleta.


Și Maxim îi place berea. De obicei, își cumpără Wize de 0,5 litri.

Lui Maxim nu-i plac întrebările lungi, spune că ele necesită o doză mai mare de concentrație: „Atunci când trebuie recitite, apoi se cheltuiește, Măria Sa, timpul”.

De asemenea, nu-i plac și întrebările care implică o altă limbă, în special germana: „De facto, în cazul dat, cred că problema e în mine, nu sunt un prieten tare bun cu poligloția”.

Runda preferată a lui Maxim este „Multimedia”. „În primul rând, fiindcă îmi place John Wick – odată am ghicit o întrebare legată de el –, iar în al doilea rând – răspunsurile acestei runde sunt destul de neordinare și necesită o privire dintr-un unghi mai neobișnuit. Plus, numai videoclipurile cu imitații cât fac.”


Patru beri și o Coca-Cola

Răspunsurile la una dintre runde

Dacă v-am intrigat, mai jos vedeți detaliile de participare la joc și unde vă puteți înregistra.

Când are loc următorul joc?

În fiecare miercuri, la ora 19.30. Această oră reprezintă nemijlocit startul evenimentului, pentru cei care joacă pentru prima dată, ar fi bine să se prezinte mai devreme.

Unde: Lake House, care se află pe adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 182.

Taxa de participare: contribuția pentru joc este de 60 de lei per persoană.

Vă puteți înregistra la pub quiz aici.


De asemenea, Pub Quiz Mind Games va organiza duminică, 7 mai, ora 16.00, un quiz despre universul lui Harry Potter. Locurile sunt limitate. Vă puteți înregistra echipa la quiz aici.

Preluat de la: diez.md