adrenalina-vara.jpg
Până la sfârșitul verii anului 2022 au mai rămas săptămâni numărate. Iar dacă vrei să încerci noi experiențe și să obții o doză maximă de adrenalină, atunci lista pe care ți-am pregătit-o este exact pentru tine.

Salturi cu parașuta


FPS Moldova

Federația de Parașutism din Republica Moldova oferă posibilitatea să sari cu parașuta cu instructor sau fără pentru toți doritorii.

Tipurile de salt:
# saltul tandem este un salt realizat împreună cu instructorul, cu o parașută specială, de la înălțimea de 3 000 de metri. Vei avea parte de 20 de minute pregătiri și instruire, 25 de minute zbor cu avionul, salt de la 3 000 de metri, 40 de secunde cădere liberă cu până la 200 km/h, 5 minute de zbor cu parașuta deschisă și aterizare. Este o combinație dintre adrenalina, libertate si distracție.

Prețul este de 4 000 de lei, iar dacă doriți să înregistrați căderea cu ajutorul camerei video, atunci prețul va fi de 5 000 de lei.

# saltul static-line este de sine stătător, deja primul salt fiind realizat cu parașuta sportivă, dirijabilă, de tip „aripă” de la înălțimea de 1 400 de metri. Pentru a-l exercita, trebuie să conveniți în prealabil cu instructorul, deoarece cursurile nu se execută în fiecare sâmbătă sau duminică, fiind necesară formarea unei echipe de cinci-șase parașutiști. Cursul de instruire începe la ora 8.0 și durează șase ore, după care se realizează saltul.

Prețul saltului de le înălțimea de 1 400 de metri este de 2 000 de lei.

Date de contact: 068 760 760.

Caiace


Kayakingtours

Dacă vrei o experiență nouă care îți va face plinul de adrenalină, atunci caiacul este alegerea perfectă. Experiența de a face caiac pe Nistru este una cu adevărat specială. Dacă crezi că ai străbătut Moldova de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Criva la Palanca și nu mai ai ce vedea aici, te înșeli amarnic.

Unde poți face caiac?

Kayakingtours vă oferă această posibilitate. Aici puteți găsi mai multe opțiuni: tururi zilnice și tururi personalizate.

Tururi zilnice: de 4 ore și de 7 ore, iar prețurile variază între 15 și 25 de euro.

Tururi personalizate: de două zile și de patru zile, iar aici prețurile sunt de la 150 până la 340 de euro.

Mai multe detalii despre kayakingtours puteți găsi AICI.

Cum ajungi?

Dacă te pornești cu mașina din Chișinău vei face aproximativ 50 de minute.

SUP Moldova


Foto: SUP Moldova

Dacă ești în căutare de odihnă activă și crezi că ai încercat deja toate sporturile posibile din Moldova, atunci ținem să îți spunem că mai poți încerca unul. Este vorba despre Stand-up Paddle-ul, numit și (SUP). În traducere înseamnă „vâslit din picioare”.

În ce constă acest sport?

Ai la dispoziție o placă gonflabilă mare și extrem de stabilă și o vâslă. Trebuie să-ți poziționezi picioarele pe mijlocul plăcii, să te ridici încet (menținându-ți echilibrul) și să vâslești pe apă ca un adevărat surfer.

Cât costă?

Sergiu Iliescu, fondatorul și CEO-ul agenției de turism spune că orice persoană poate face comandă și compania va aduce plăcile în locul necesar. Dacă doriți să închiriați placa pe un timp îndelungat, de exemplu pentru o oră sau două ore, costul va fi de 180 de lei ora, sau 350 de lei pentru două ore.

Iar dacă vrei să faci traseul de 12 km, 16 km sau 25 km pe Nistru, trebuie să vă deplasați la centrul SUP Moldova, care se află la Vadul lui Vodă, iar locația exactă o găsești AICI.

Cum ajungi?

Dacă te pornești cu mașina din Chișinău vei face aproximativ 50 de minute.

Dacă doriți să încercați această experiență, mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook SUP Moldova.

Zbor cu parapanta


Foto: Parapanta Moldova/Facebook

Atinge înaltul cerului, experimentează să fii liber(ă) asemeni păsărilor, realizând o experiență de neuitat pentru o viață întreagă.

Zborul cu parapanta este o experiență cu adevărat unică care va rămâne cu tine pentru totdeauna. Lasă-te purtat pe aripile vântului. Simte libertatea și adrenalina la înălțime. Admiră din zbor locurile pitorești ale Moldovei.

Preț: pentru 15 minute de zbor vei achita 450 de lei.

Sunt trei locații de zbor: Orheiul vechiMolovata nouăAnenii noi.

Telefon: 079 16 73 68.

Mai multe detalii puteți vedea AICI.

Rope Jumping


Rope Jumping/Facebook

Rope Jumping organizează sărituri folosind echipamente și frânghii de alpinism ca sistem de siguranță, numit rope jumping. Săriturile se efectuează de pe obiecte statice așa cum sunt podurile, stâncile, clădirile, antenele de comunicații etc. Daca ai dorința de a încerca senzații tari, ești binevenit să sari și să te simți liber pentru câteva clipe.

Podul de la Rezina (100 de metri).
Preț: 400 de lei.

Cu cei de la Rope jumping se poate sări cu parațuta de la înălţimea de 3 000 de metri. Preţ: 175 de euro.

Telefon: +373 69 498 565

Mai multe detalii găsiți AICI.

Preluat de la: diez.md