avion.jpg

Air Moldova a anunțat că zborurile companiei vor fi operate de alte trei companii aeriene din Europa. Este vorba despre SkyUp Airlines, ETF Airways, ALK Airlines.

SkyUp Airlines este un operator aerian low-cost din Ucraina. Principalele destinații sunt Orientul Apropiat, Africa de Nord, Europa de Est și de cea de Sud.

ETF Airways este o companie aeriană croată care efectuează zboruri charter și operațiuni ACMI.

LK Airlines, încorporată legal ca Air Lubo, este o companie aeriană charter de pasageri din Bulgaria, cu sediul central în Sofia.

Amintim că Air Moldova a anulat mai multe zboruri din luna martie. Potrivit Air Moldova, motivul anulării curselor respective este reorganizarea orarului pentru luna martie. 

Pe data de 2 martie, mai multe zboruri ale Air Moldova din și spre Chișinău au fost anulate. Conform companiei, motivul anulărilor au fost dificultățile operaționale. Două aeronave din flota companiei aeriene au fost indisponibile pentru zbor.

Air Moldova a anulat și două zboruri care urmau să fie operate de compania în data de 3, 7, 8 martie și 10 martie.

De asemenea, pe data de 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Autoritatea a fost notificată printr-un e-mail despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Preluat de la: diez.md