lot.jpg

Din data de 26 martie, compania poloneză LOT Polish Airlines va crește numărul de zboruri spre Varșovia, de la nouă la 13 pe săptămână. De asemenea, va crește și capacitatea de transportare, adică vor fi alocate avioane mai mari.

Despre acest lucru a declarat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, după o discuție cu directorul comercial LOT și membru al consiliului de administrație, Michał Fijoł.

Potrivit lui Alaiba, astfel se va dubla numărul pasagerilor care pot zbura spre Varșovia din Chișinău. Alte patru zboruri pe săptămână sunt în pregătire, în cazul în care va exista cerere.

„Potențialul maxim pentru anul 2023 este de peste 145 000 de pasageri. Asta e dublu față de anul 2022. Pe lângă multe alte beneficii, mai multe conexiuni cu Varșovia înseamnă și mai mult business.

De asemenea, am discutat și posibilitatea altor rute – spre sud. Avem un trafic stabil spre țări ca Italia și Spania. Viabilitatea comercială a acestor direcții va fi evaluată în curând de către LOT, dar știm bine că sunt rute atractive.

Curând, aeroportul va reveni sub controlul statului. Facem tot ce putem ca să maximizăm confortul pasagerilor din și spre Chișinău, la prețuri atractive. Aeroportul Chișinău este o conexiune atât pentru cetățenii noștri, cât și pentru vecinii noștri din sudul Ucrainei, pentru care cel mai aeroport este în Chișinău”, a precizat Dumitru Alaiba.

LOT Polish Airlines (Polskie Linie Lotnicze LOT) este principala companie aeriană din Polonia și una dintre cele mai vechi din lume. Cu o flotă de 90 de aeronave, LOT Polish Airlines zboară în 134 de destinații din Europa, Asia și America de Nord. LOT este membru al Star Alliance – prima și cea mai mare alianță de companii aeriene din lume.


Amintim că Air Moldova a anunțat că zborurile companiei vor fi operate de alte trei companii aeriene din Europa. Este vorba despre SkyUp AirlinesETF AirwaysALK Airlines.

De asemenea, Air Moldova a anulat mai multe zboruri din luna martie. Potrivit Air Moldova, motivul anulării curselor respective este reorganizarea orarului pentru luna martie. 

În data de 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Autoritatea a fost notificată printr-un e-mail despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Preluat de la: diez.md