VISTLINE.jpeg
Amenajarea vitrinelor magazinelor a evoluat de la expunerea standardă a produselor comercializate, la o formă de artă si un instrument strategic de publicitate a brandurilor fashion. Odată cu creșterea concurentei, magazinele au început să proiecteze vitrine tot mai mari și să reînnoiască decorul acestora mai des.

Vitrina decorată pune accent pe creativitate, având rolul de a atrage fluxul de cumpărători și de a influența vânzările. Ca și în modă, arta decorării vitrinelor este influențată de trenduri în fiecare an – de la simetrie la elemente etnice, de la modularitate la instalații multimedia.  

Amplasarea externă sau interioară a vitrinei, lumina naturală sau instalată, sezonalitatea, tendințele actuale – toate sunt elemente de luat în calcul la elaborarea conceptului pentru vitrina unui brand de haine. Oportunitatea de a colabora cu designeri cunoscuți și disponibilitatea bugetelor pentru publicitate oferă spațiu imaginației și creativității. Industria modei din Moldova a înțeles importanța vitală a acestor tehnici de marketing și implementează cu succes, an de an, vitrine tot mai atractive cu ajutorul designerilor sau decoratorilor locali. 

Vitrina brandului Vistline, 2021

Vitrina brandului Maxikids

ZIPHOUSE Fashion Hub a organizat o nouă ediție a îndrăgitului concurs Best Window Display – proiect care are misiunea de a contura o nouă specialitate solicitată în fashion și de a stimula colaborarea între designerii de modă cu decoratorii de vitrine. Competiția este și o bună ocazie de a stimula transformarea vitrinelor brandurilor autohtone în unele de-a dreptul spectaculoase, care să aducă și mai multă culoare pe străzile Chișinăului în perioada sărbătorilor de iarnă.

În ediția anului curent, implementarea celor mai frumoase și mai complexe 3 proiecte de design a vitrinelor, preselectate de juriu, au fost susține financiar pentru achiziționarea materialelor necesare.

Din vitrinele înscrise în concurs, au fost selectate brandurile învingătoare care au răspuns criteriilor competiției, și anume: vizibilitate stradală, originalitate, compoziție și posibilitatea de implementare eficientă. Organizatorii au încurajat brandurile să urmeze o abordare sustenabilă în elaborarea vitrinelor și diminuarea impactului asupra mediului. 

Competiția oferă oportunități excelente brand-urilor locale să construiască o vitrină atrăgătoare după un concept artistic unic, iar designerilor – o colaborare nouă și notorietate în industria ușoară. Câștigătorul locului I a fost premiat cu 10 000 MDL, premiu care poate fi utilizat direct pentru cursuri de specialitate. 

Designer Tori Wen, locul I, brand dininima.md

Designer Arina Cazac, locul II, brand Mi-e Dor

Designer Cara Macovei, locul III, brand DUCA


Competiția Best Window Display 2021 este organizată de ZIPHOUSE, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), prin Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului, un proiect USAID EDGE Buy-in, și Proiectul Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID și Guvernul Suediei. 

Preluat de la: diez.md