340763400_614915063472410_7837231640597854643_n-2.jpg

Asociația Obștească pentru Protecția Animalelor fără Adăpost s-a împărtășit cu un moment frumos în care o pisică a fost salvată dintr-un copac datorită ajutorului pompierilor și salvatorilor din Capitală. Potrivit asociației, o pisică a urcat într-un copac care era la nivelul etajului trei a unei clădiri și nu dorea să coboare timp de două zile.

Conform povestirii, sâmbătă, 8 aprilie, un locuitor (Alexander) din preajmă străzii Igor Vieru s-a adresat asociației pentru ajutor, însă aceasta a fost nevoită să apeleze la pompieri și salvatori, căci nu dispunea de mijloace, echipament, abilități, precum și atribuții și cunoașterea tehnicii securității, pentru a ajuta viețuitoarea.

„După ce a venit primul echipaj și a întins scara, din păcate patrupeda, de frică, a urcat și mai sus. La fel, din motivul că scara nu ajungea la ea, au urmat încercări neinspirate și care puneau în pericol viața pisicii, dar și creau incomodități celor din preajmă”, povestesc cei de la asociație.

Astfel, primul echipaj a plecat din cauza că încercările nu au dat rezultat, deoarece scara era prea scurtă pentru a ajunge mai sus. După un apel repetat, a sosit un alt echipaj cu o scară suficient de lungă, iar pisica a fost coborâtă de un salvator. S-a aflat că patrupeda avea stăpân, astfel a fost reîntoarsă acasă.

Potrivit asociației, situațiile de acest fel sunt complicate și nestandarte, astfel nu întotdeauna se reușește din primele încercări salvarea viețuitorilor. În special din motiv că animalele nu cuvântă, nu înțeleg ce au de făcut pentru a fi salvate, și de regulă, sunt și mai speriate aflându-se în situații dificile.

„Indiferent de asta, le suntem cu toții foarte recunoscători tuturor persoanelor care au făcut posibil ca această pisică să fie coborâtă”, au subliniat reprezentanții asociației.

Preluat de la: diez.md