Twitter-post-episod-8.jpg
Ce înseamnă o comunitate activă de fani și de ce e atât de necesară pentru sportivi? Cum se manifestă inegalitatea de gen în sport? Putem oare separa sportul de politică și economie?

În acest episod de Echolocation, vorbim cu Anna Dulce din Moldova, campioană la tir și deținătoare a recordului național la pistol cu aer comprimat, cu Estrid Kjellman din Suedia, fondatoarea clubului de suporteri Soft Hooligans și jucătoare la echipa națională de fotbal feminin a Suediei, și cu Andria Sakheishvili din Georgia, tânăr jucător de volei și pasionat de sport. Episodul e moderat de data aceasta de Samuel Rivera din Suedia.

„Sportul unește oamenii. Sportul unește toți oamenii de pe glob care-l privesc, care-l joacă, care-l susțin. De aceea, în perioada antică a Jocurilor Olimpice, toate războaiele se opreau, pentru că niciun război nu trebuie să aibă loc pe timp de olimpiadă”, a povestit Anna Dulce.

Episodul poate fi ascultat pe YouTubeApple Podcasts și Spotify.

Echipa #diez (Moldova), alături de redacțiile Global Bar Magazine/Global Podd (Suedia) și Knews (Georgia) creează Echolocation, un podcast în limba engleză destinat tinerilor care vor să afle mai multe despre realitățile celor trei țări. În podcast abordăm probleme și situații diverse și le discutăm cu tineri activi din Moldova, Suedia și Georgia.

Preluat de la: diez.md