1-18.jpg
Colegii lui Aleksei Navalnâi au publicat un nou film despre palatul lui Putin amplasat lângă orașul Ghelendjik. Cu un an în urmă, opozantul rus a lansat cea mai răsunătoare investigație despre corupția din Rusia, care a acumulat până în prezent peste 121 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cu ocazia aniversării unui an de la publicarea filmului „Palatul lui Putin. Istoria celei mai mari mite”, echipa lui Navalnâi publică a doua serie a investigației după ce au intrat în posesia mai multor fotografii din interiorul palatului. Astfel, putem vedea cum arată într-adevăr clădirea pe interior și vom compara cât de aproape a fost Navalnâi anul trecut când a prezentat grafic interiorul palatului.

Investigația susține că proprietatea, situată de-a lungul coastei sudice a Mării Negre a Rusiei, este de 39 de ori mai mare decât Monaco și dispune de un cazinou în interiorul unui conac de 17 691 de metri pătrați, alături de un patinoar și de podgorii.

Când Navalnâi a publicat primul videoclip, el a menționat că designul interior l-a realizat împreună cu arhitecții în baza notelor din planul de construcții și în baza cataloagelor la care au avut acces. „Propagandiștii ruși declarau că filmul este un desen animat neinspirat și că nimic din ce vedem acolo nu corespunde realității, totul este fals. În acest nou videoclip vom arăta cum într-adevăr arată clădirea pe interior. Da, în unele situații noi am greșit, în altele am avut dreptate. Dar nu ne-am putut închipui că în palat va fi atât de mult aur încrustat în mobilă sau pe pereți”, spun în noul videoclip Gheorghi Alburov și Maria Pevcih.

Mai jos, vă propunem să comparați grafica 3D elaborată de arhitecți și graficieni cu fotografiile obținute de către oameni terță.

Exteriorul

Camera pentru lectură

Dormitorul

Baia

În baie se află și o canapea, la fel ca în vizualizarea 3D.

Piscina

Teatrul

Camera cu narghelea (camera cu striptease)

Vă propunem să urmăriți întregul film care conține zeci de comparații dintre grafică și fotografii reale.

Primul film a fost publicat la o zi după ce Navalnâi a fost reținut la revenirea din Germania, după ce a fost otrăvit cu neurotoxina Noviciok în august.

Preluat de la: diez.md