Santa.jpg
Laponia este cunoscută în întreaga lume ca fiind „țara lui Moș Crăciun”, fapt pentru care tot mai mulți turiști aleg să viziteze această destinație turistică în perioada sărbătorilor de iarnă, deși nu este una dintre cele mai ieftine. Iar pentru cei care încă nu cunosc despre acest loc magic, urmează o descoperire frumoasă.

Provincia finlandeză este localizată în nordul Europei și se întinde pe teritoriul a patru țări: Suedia, Norvegia, Finlanda și Rusia, suprafața totală fiind de 100 367 km².

Potrivit descopera.ro, magia începe în orașul Rovaniemi, capitala provinciei, care se află la 150 km de staţiunea Levi, distanţă care poate fi parcursă în două ore. Rovaniemi are, în mare parte, hoteluri de patru stele, destul de scumpe, aşa încât este recomandabilă cazarea într-una din staţiunile apropiate.

Biroul lui Moș Crăciun

Din Rovaniemi, de obicei, se fac excursii organizate în satul lui Moș Crăciun, prețul pentru o persoană începând de la 150 de euro. Acesta reprezintă un parc de distracție, unde puteți vizita biroul Moșului și lăsa scrisori în cutia poștală.


Casa lui Moş Crăciun din Rovaniemi
Sursă foto: Shutterstock

Bine de ştiut, adresa oficială a lui Moş Crăciun este Santa Claus Main Post Office, Tähtikuja 1, FI-96930 Napapiiri.

Luminile Nordului sub cupola de gheaţă

La 30 km de Rovaniemi, puteţi experimenta nopţile la Arctic Snow Hotel, cu o cupolă de 360 de grade, transparentă. Camerele sunt realizate integral din zăpadă şi gheaţă, iar Aurora polară văzută din acel loc este multiplicată în mii de reflexii multicolore. Un iglu de gheaţă se poate închiria cu 550 de euro, iar o cameră dublă porneşte de la 370 de euro.


Sursă foto: NataliaSokko

Ferma de Husky, târguri tradiţionale şi Peştera Moşului

Acestea sunt doar câteva din minunatele locuri pe care să le bifaţi în pachetul de vacanţă.

Safariul la ferma de Husky începe de la 180 de euro pentru două persoane. Traseul durează 15-20 de minute şi constă într-o plimbare cu sania trasă de faimoşii câini, sanie al cărei conducător veţi fi chiar dumneavoastră. În preţ intră echipamentul de protecţie şi o băutură caldă la finalul cursei.

Cântece de spiriduşi, miros de turtă dulce și decoruri de Crăciun. Toate în Peştera Moșului. Biletul de intrare este 35 de euro, iar un tur complet, cu acces două zile consecutive, ajunge la peste 120 de euro. Veţi putea, astfel, absolvi şi şcoala de spiriduşi ai moşului, cu certificat. Mai mult, veți avea posibilitatea să experimentaţi o plimbare specială cu sania.


Sursă foto: yenwen

Care sunt prețurile

Majoritatea pachetelor turistice de la agenție includ zbor direct cu avionul de tip charter (București-Levi) și patru nopţi de cazare, cu mic dejun şi cină festivă. Preţurile pornesc de la 2 000 de euro pentru o persoană, dar adăugaţi taxele de aeroport, o medie de 150 de euro pentru fiecare excursie şi încă aproximativ 500 de euro pentru cheltuieli extra (mese şi suveniruri).

Dacă decideți să vizitați această destinație turistică de vis, nu uitați să luaţi îmbrăcăminte groasă, termoizolantă, pentru că temperaturile coboară până la -40 de grade Celsius noaptea. În decembrie, sunt doar cinci ore de lumină de zi, între orele 10.00 și 15.00.

Reporteră stagiară, Cristina Plataș

Preluat de la: diez.md