pixel.png

Pe 19 iulie 2020, în cadrul secţiei de Gastroenterologie de la Spitalul Clinic Colentina, echipa de medici condusă de Conf. Dr. Bogdan Mateescu a realizat cu succes o intervenţie dificilă – icter obstructiv la un pacient pozitiv la testul pentru depistarea SARS-COV-2.

„Facem ce am făcut şi înainte de pandemie: diagnosticăm şi tratăm orice pacient cu boli gastrointestinale, cât putem de bine. Este şi cazul acestui bărbat, transferat de la Curtea de Arges, pentru icter obstructiv (blocarea scurgerii bilei din ficat in intestin), dar descoperit la testarea pentru SARS-COV-2 ca fiind infectat cu noul coronavirus” a declarat conf. dr. Bogdan Mateescu, şef secţie Gastroenterologie, Spitalul Clinic Colentina.

Soluţii moderne, non-invazive pentru restabilirea funcţiilor bilei

În pandemie medicii au o misiune şi mai grea – pe lângă salvarea vieţii pacienţilor şi luarea deciziilor rapid trebuie să se protejeze şi împotriva infectării cu Sars-Cov-2.
”Ne-am protejat împotriva virusului şi a razelor X cu care lucrăm şi am rezolvat urgent problema medicală. Fără incizii chirurgicale, prin montarea endoscopică a unei proteze metalice, am restabilit scurgerea normală a bilei.”

<!– Cazul Andreea Esca. Cum și-a trădat PROTV telespectatorii de dragul imaginii–> CITESTE PE EVZ.RO: Cazul Andreea Esca. Cum și-a trădat PROTV telespectatorii…
<!– ȘOC TOTAL în România! Peste 10.000 de români s-au infectat de COVID în câteva zile–> CITESTE PE CAPITAL.RO: ȘOC TOTAL în România! Peste 10.000 de români s-au…


Echipa de medici de la Spitalul Colentina
 

Sursă fotografii – Spitalul Clinic Colentina 

Preluat de la: csid.ro