nadia.jpg
Nadejda Cebotari este o tânără activistă de mediu din Moldova. Nadejda e coordonatoarea mișcării „Hai Moldova”, lansată în 2011. Anul trecut „Hai Moldova” a realizat un proiect de colectare a deșeurilor electronice în 76 de școli din toată republica. Au fost implicați peste 38 de mii de elevi în toată țara și au fost colectate 45 de tone de deșeuri electronice.

Pe lângă activitatea în „Hai Moldova”, tânăra are grijă de mediu și în viața de zi cu zi. Nadejda optează pentru transportul ecologic și utilizează o trotinetă mecanică, în detrimentul transportului urban.

Atunci când merge la magazin, Nadejda optează pentru produsele ecologice. Totodată, Nadejda are peste zece ani, de când a decis să fie o cetățeană responsabilă a Pământului. „Sunt aproape zece ani de un stil de viață sănătos, un stil de viață nu ideal, dar benefic mediului, adică eu sunt un consumator responsabil. Tot timpul aleg produse care sunt vegane de preferință, care au fost crescute în mod organic și de dorit să fie produse locale.”

Istoria Nadejdei o puteți descoperi în videoul de mai jos.

Preluat de la: diez.md